Branden in de rug: oorzaken en behandelingen

Terugbranden

Een van de meest irritante en irritante manifestaties die een rugpijn is degene die begrijpt een brandend gevoel in het getroffen gebied. Het is nog steeds een symptoom dat verband houdt met tintelingen, omdat het fenomeen dat bekend staat als paresthesie in ons lichaam kan optreden in verschillende graden van pijn, van een lichte tinteling tot de meest onaangename brandende sensatie. Het is een frustrerende kwaal omdat het de dagelijkse evolutie in de ontwikkeling van ons werk of studie kan onderbreken.

Oorzaken van verbranding in de rug

De oorzaken zelf zullen veel te maken hebben met het specifieke deel van de rug dat is getroffen door een specifiek letsel of kwaal. Het vloeit echter in het gewone geval voort uit de fysieke betrokkenheid van een zenuwafbreking – beknelde zenuw of druk die rechtstreeks op de zenuw wordt uitgeoefend – of een zenuwziekte zoals multiple sclerose of een soort neuropathie. We moeten alert zijn op dit soort symptomatologie, omdat het kan wijzen op de ontwikkeling van een ernstige pathologie.

Branden in de rug: oorzaken en behandelingenSlechte slaaphouding, vooral ondersteboven, kan een veel voorkomende oorzaak zijn bij de manifestatie van terugbranden, evenals een overmatige druk in de spieren als gevolg van de uitvoering van zware fysieke activiteiten zoals sommige teamsporten of alleen gewichtheffen. De verkeerde posities in de uitvoering van deze acties kunnen de rugspieren verzwakken.

de gewichtstoename In een zwangerschapsproces kan het een vrij frequente oorzaak zijn bij het genereren van verbranding in de rug, zowel in de onderrug als in de dorsale en cervicale. De meest voorkomende zijn bepaalde soorten verwondingen die gepaard kunnen gaan met het onaangename brandende gevoel: hernia, ischias, subluxaties van de wervelkolom of artrose.

Brandende sensatiebehandeling

Een van de sleutels om verbranding in de rug te voorkomen, is een goede houdingshygiëne. Of we nu lang zitten of staan, we moeten permute deze posities voor anderen, zodat we bepaalde lichaamsdelen niet overbelasten. Wanneer we voorstellen om te slapen, moeten we een stevige matras en een bed met de juiste hoogte hebben, we moeten ook vermijden op onze buik te slapen en ervoor te zorgen dat we onze rug goed ondersteunen.

de aerobics, onderhoud en krachttraining en stretchtafels zijn een grote hulp om dit soort kwalen te voorkomen. We zullen niet alleen de rugspieren ontwikkelen en versterken, maar we zullen ook de bloedcirculatie verbeteren. Sport combineren met massagetherapieën is misschien wel de meest effectieve methode om elk type te verhelpen rugpijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *