Definitie van verlegenheid: wat het echt betekent om een ​​verlegen persoon te zijn

De ware betekenis van verlegen zijn

Verlegen mensen weten dat ze verlegen zijn omdat ze een zekere angst hebben om bij mensen te zijn. Maar weinig mensen kennen het definitie van verlegenheid of de ware betekenis van een verlegen persoon zijn. Verlegenheid kan worden overwonnen, maar om het te krijgen moet je precies weten waar we voor staan.

De ware betekenis van verlegenheid

Volgens de SAR is verlegenheid de voorwaarde om verlegen te zijn. En de definitie van verlegen Het is specifiek: angstig, angstig, gekrompen en kortademig. In de wereld van de psychologie wordt verlegenheid gedefinieerd als een situatie van ongemak die wordt ervaren in bepaalde sociale situaties. We krijgen zo een idee van de ware betekenis van verlegenheid.

Is wanneer dat ongemak in het gezicht van sociale handelingen wordt het angst en vervolgens het vermijden van de sociale situatie wanneer we koste wat kost verlegenheid moeten stoppen. Verlegenheid betekent onzekerheid, een laag zelfbeeld, een negatieve beoordeling, veel pessimisme en overmatige zorgen. Dat alles en tegelijkertijd is waar een verlegen persoon voor staat.

Maar het meest karakteristieke kenmerk van verlegenheid is dat overmatige perceptie van zelf dat de heeft verlegen persoon, meer bewust van hun fysieke en emotionele reacties op de situatie dan de situatie zelf. Een verlegen persoon neemt het moment waarop hij leeft niet waar, maar de gevolgen van verlegenheid, vooral de groeiende angst die hij ervaart.

In deze zin kunnen we de sleutel vinden om deze verlegenheid of dat ongemak in sociale relaties te overwinnen. Wanneer een verlegen persoon alle aandacht op de persoon voor hem kan richten, is het wanneer hij een beetje over zichzelf en zijn verlegenheidsprobleem kan vergeten. Hoe krijg je het? Hoe abstract van verlegenheid? Het zetten van de focus van aandacht in wat er buiten gebeurt, om je heen en niet in wat er binnen gebeurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *