Wat is en hoe een vaginale cultuur wordt gedaan

Vaginale cultuur kan worden gevonden als u lijdt aan infecties of een ziekte.

Als u te veel vaginale afscheiding of een abnormale kleur evenals bekkenpijn heeft, moet u naar uw gynaecoloog gaan. Hoogstwaarschijnlijk zal de arts u aanbevelen een vagina-cultuur ondergaanl om een ​​juiste diagnose te stellen en een effectieve oplossing voor uw ongemak te vinden.

Een vaginale cultuur, ook bekend als een endocervicale cultuur, is een medische test die problemen in de vrouwelijke geslachtsorganen probeert te vinden. Enkele van de kwaden die kunnen worden gevonden zijn de urethrale zwelling, genitale herpes of chlamydia.

Bij het betreden van de kamer zal de gezondheidstechnicus u vragen uw benen op de stijgbeugels van de brancard te plaatsen. Bedek het onderste deel van het lichaam voor het gemak met een klein laken. Om deze test uit te voeren, zal de arts een soort staafje of staafje introduceren waarmeemonsters nemen van binnenuit. Een speculum wordt gebruikt om het gebied open te houden zodat het mogelijk is om het monster te verzamelen. Smeermiddelen worden niet gebruikt in dit type onderzoek.

De geëxtraheerde stoffen, waaronder het slijm en de cellen van de opening van de baarmoeder, worden naar een laboratorium gestuurd waar ze worden geanalyseerd nadat ze in een soort platte container of cultuur zijn geplaatst. De professionals overwegen als bacteriën of schimmels zich hebben verspreid.

Hoe je je voorbereidt op een vaginale cultuur

Het is raadzaam om rekening te houden met enkele eenvoudige tips in de dagen voordat de test plaatsvindt om het gewas voor te bereiden. Gebruik geen vaginale producten zoals crèmes of medicijnen, omdat deze de eigenschappen van de vagina kunnen veranderen door de resultaten te vervalsen. Vermijd ook interne douches, omdat ze infecties kunnen veroorzaken. Bovendien wordt aanbevolen dat u uw blaas en darmen leegmaakt voordat u de test uitvoert.

U hoeft niet bang of nerveus te zijn wanneer u deze medische test onder ogen ziet. Het is geen pijnlijk examen zolang je ontspannen bent. Als u kalm blijft, zullen de vaginale spieren minder gespannen zijn en daarom kan de arts het onderzoek gemakkelijker uitvoeren. Het is echter mogelijk dat u wat ongemak voelt bij het invoeren van het speculum, evenals wanneer het wattenstaafje de baarmoederhals raakt om het bewijsmateriaal te verzamelen.

Dit type test is erg handig voor een arts om te identificeren of er een type is bacteriën, virussen of schimmels prolifererend in je vagina. Alleen met dit diepere onderzoek kunnen professionals de meest geschikte behandeling voorstellen om de toestand van de patiënt te beëindigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *