Kan ik zwanger worden direct na verwijdering van het spiraaltje?

Kan ik zwanger worden direct nadat het spiraaltje is verwijderd?

Het spiraaltje (spiraaltje) is een van de veiliger voorbehoedsmiddelen die er momenteel zijn. Het wordt geplaatst door een apparaat in de baarmoederhals te plaatsen om de doorgang van sperma te blokkeren. Op deze manier, terwijl het aan staat, de kansen op conceptie die plaatsvindt. Maar wat gebeurt er als je het uitpakt? Kan ik zwanger worden direct na verwijdering van het spiraaltje? Moet ik even wachten?

Is er een kans om zwanger te worden direct nadat het spiraaltje is verwijderd?

Hoewel het raadzaam is (zoals wanneer je de pil neemt) een paar maanden wachten voordat je probeert zwanger te worden, is de realiteit dat u mag blijven vanaf het moment dat u het spiraaltje verwijdert. Het intra-uteriene apparaat is zeer effectief tijdens het dragen, maar een van de voordelen ervan is dat, zodra u het uitdoet, de effectiviteit verloren gaat en u op elk gewenst moment zwanger kunt worden. Of je het doet of niet, hangt af van de natuur, want de vrouw herwint haar vruchtbaarheid vrijwel onmiddellijk nadat het spiraaltje is verwijderd.

De relatie tussen het spiraaltje en de zwangerschap

Als alle spiraaltjes iets gemeen hebben, zijn ze dat effectief en omkeerbaar. Ze werken en zijn in feite een van de meest effectieve methoden die kunnen worden gebruikt. De mogelijkheid om zwanger te worden (tenzij we ons verplaatsen) is vrij afgelegen. Maar als we willen dat die situatie verandert, moeten we het er gewoon afhalen.

Het spiraaltje (ongeacht of het hormonaal of koper is) wordt in de baarmoederhals geplaatst om implantatie van het bevruchte ei erin te voorkomen. Op het moment dat we het verwijderen, kan die activiteit weer gebeuren, waardoor het weer mogelijk wordt om zwanger te worden.

Afhankelijk van het soort mensen, als u een hormonaal spiraaltje gebruikt, kan het u iets anders kosten om zwanger te worden. Hoewel de hoeveelheid hormonen die ze gebruiken zo laag is dat er geen probleem zou moeten zijn.

Houd daarom niet het idee in gedachten dat als u het spiraaltje om de een of andere reden die dagen later intrekt, u zonder problemen relaties kunt hebben, omdat dat niet zo is. En onthoud dat ook Deze anticonceptiemethode beschermt niet tegen seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA’s). Het enige dat effectief blijft, is het condoom.

Aandachtspunten bij het gebruik van het spiraaltje

Zwanger worden na het verwijderen van het spiraaltje

Er zijn twee verschillende soorten spiraaltjes, die werkenmet hormonen en zonder hormonen of koper Het vorige werk door elke dag een kleine hoeveelheid in de baarmoeder vrij te geven. Dat niveau is veel lager in bloed dan mensen die de pil als voorbehoedsmiddel gebruiken. Bovendien bevat dit type spiraaltje geen oestrogeen, dus het heeft minder bijwerkingen dan die dat wel doen. Mensen die het dragen, kunnen een vermindering van bloedingen ervaren en, in veel gevallen, het verdwijnen van de regel.

Met betrekking tot het spiraaltje zonder hormonen, werkt het dankzij een koperen gloeidraad. Wanneer u het gebruikt, zijn de regels gedurende de eerste 6 maanden meestal langer en intenser met betrekking tot het spiraaltje met hormonen. Dan neigt de situatie te normaliseren.

Hun effectiviteit en de tijd dat we ze kunnen dragen is relatief. Afhankelijk van het type spiraaltje dat we hebben gekozen, duurt het tussen de 3 en 10 jaar.

Het type vrouwen dat geschikt is voor het spiraaltje is erg breed. Je kunt ze gebruikenzowel jonge meisjes als vrouwen die zelfs moeder zijn geweest en willen een tijdelijke anticonceptiemethode hebben.

Wilt u meer weten over het gebruik van het spiraaltje? Laat ons in de reacties al uw twijfels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *