De mysterieuze betekenis van tarotkaarten van Marseille

Dit is de betekenis van de tarotkaarten van Marseille

Je gelooft misschien niet in mystiek en waarzeggerij – en misschien heb je gelijk of ongelijk – interpreteer de tarotkaarten Het gaat verder dan bijgeloof. In elk geval bevatten deze letters zeer oude symbolen vol wijsheid die u helpen uw omgeving een beetje beter te begrijpen als u weet hoe u ze correct moet interpreteren.

Ze stellen je misschien in staat jezelf beter te leren kennen en eigenschappen van je persoonlijkheid te ontdekken die tot nu toe een mysterie voor je waren. Wie weet of ze je ook meer laten weten over je verleden, je heden en je toekomst. Hoe het ook zij, we betreden het interessante universum van de te ontdekken runs de betekenis van de tarotkaarten van Marseille. Deze informatie kan erg handig zijn de volgende keer dat u de kaarten gooit.

Tarotkaarten lezen en uitwerpen

Er is geen enkele manier om tarotkaarten te gooien, net zoals er geen enkele manier is om ze te interpreteren. Wanneer u ermee omgaat, moet u zich op uw gemak voelen en rekening houden met de vragen die worden gesteld. Op een vereenvoudigde manier begint het proces door de kaarten te schudden en een paar (het aantal hangt af van het type rol dat je maakt) met de beeldzijde omlaag op de tafel te leggen. Je moet ze een voor een gaan optillen terwijl je naar alle details kijkt.

Je moet niet alleen overwegen welke kaart je hebt, je moet ook kijken Wat is uw positie en oriëntatie? Afhankelijk van welke kaart je aan de zijkanten hebt, en waar je naar op zoek bent, zal de tarotkaartlezing variëren. Alle kaarten hebben een positieve en een negatieve betekenis, Dus weten hoe je ze correct moet lezen is een kwestie van oefenen en een beetje intuïtie.

Vervolgens kunt u de verschillende betekenissen, de meest voorkomende, van elk van de letters lezen volgens hun symboliek. Om echter de exacte interpretatie van uw rol te kennen, moet u rekening houden met de hierboven genoemde details.

De betekenis van tarotkaarten: Major Arcana

Tarotkaarten zijn verdeeld in Major Arcana en Minor Arcana. De eerste groep bestaat uit deze 22 letters.

Wat betekenen de tarotkaarten van Marseille?

1 Wat betekent de brief van de tovenaar

De kaart van de tovenaar (Le Bateleur) stelt een man voor die over het algemeen voor een tafel staat waar zich objecten bevinden die alle stokken van de kleine arcana vertegenwoordigen. Neem nummer 1 van het tarotdek van Marseille en staat voor macht. Het is meestal gerelateerd aan succes, met het bereiken van het voorgestelde of gewenste en met wijsheid. En in het algemeen houdt deze brief verband met vitaliteit, zelfvertrouwen, jeugd en energie. Nodigt je uit om neem de leiding over je eigen leven

Wanneer het omgekeerd lijkt, spreekt zijn interpretatie van onverwachte veranderingen, van verraad, van misleidingen, van ontrouw. Ook gerelateerd aan werk en geld praat over problemen.

2 De brief van de priesteres of papisa

De tweede kaart van de Major Arcana van het tarot van Marseille is de priesteres of Papisa (La Papesse) en wordt meestal vertegenwoordigd door een vrouw die een boek of een boekrol in handen heeft. Deze brief is omgeven door grote mystiek wat betreft de maan, vruchtbaarheid en intuïtie.

Het is een kaart die spreekt over de kennis van onszelf, de geheimen die we bewaren en ons vermogen om de mensen om ons heen te beïnvloeden. Wanneer de betekenis van deze kaart positief is, verwijst dit meestal naar groei, zwangerschap, nieuwe projecten … Maar als je de omgekeerde kaart gooit, kan de priesteres een manipulator en een topklasse tiran worden.

3 Tarot: de betekenis van de keizerin

Kaart nummer 3 van het tarotdeck is de kaart van de keizerin (L’Impératrice) en wordt meestal gepresenteerd als een vrouw in koninginkleren zittend op een troon. Voor de andere kaarten spreekt deze kaart van vrouwelijkheid, van sensualiteit, van affectiviteit ….

De rest van de brief heeft invloed op de interpretatie die u aan de brief van de keizerin moet geven, maar in het algemeen spreekt deze brief over evenwicht en harmonie, maar ook over moederschap en familie (hoewel niet noodzakelijk de uwe). Wanneer de betekenis goed is, staat creatieve en liefdevolle energie aan jouw kant. Maar wanneer het wordt omgekeerd, spreekt het over de noodzaak om voor zichzelf te zorgen, over het verlies van emotionele stabiliteit …

Ontdek wat elke kaart in het tarotdeck betekent

4 De betekenis van de kaart van de keizer

De keizer (L’Empereur) is nummer 4 van het kaartspel en wordt meestal weergegeven door een gedekte man die op een troon zit. Voor de emotionaliteit van de keizer, Deze brief verhoogt het aardse, materiële plezier en fortuin, tegelijkertijd zijn die autoriteit en macht zeer aanwezig.

Bovendien voorspelt hij veranderingen, waarna je de touwtjes in handen moet nemen en meer verantwoordelijkheid moet nemen. Deze kaart staat ook voor stabiliteit en het goede pad. Maar wanneer het in uw bloedsomloop wordt geïnvesteerd, brengt het twijfels en onzekerheden met zich mee, evenals krachtverlies en ongevallen.

5 De paus of hogepriester in het tarot van Marseille

Er zijn mensen die de letter van de paus of de hogepriester (Le Pape), nummer 5 van de stapel, de hiërofant noemen. Hoewel de weergave ervan enigszins kan variëren, afhankelijk van het ontwerp van de kaarten, is het meestal een man die voor sommige kolommen zit en een kroon op zijn hoofd draagt. Hoe zou het anders kunnen, staat voor spiritualiteit, wijsheid en het goddelijke.

De brief van de paus houdt nauw verband met ethisch gedrag, maar ook met orde, doctrine en goddelijke aard. Afhankelijk van de rest van de rol, Deze brief kan u helpen het juiste pad te vinden. Maar als het omgekeerd lijkt, moet je voorzichtig zijn en leren de mensen te onderscheiden die je kunt vertrouwen.

6 Hoe de brief van de geliefden te lezen

De kaart van de geliefden, (L’Amoureux), is nummer 6 en staat ook bekend als de kaart van El Enamorado of Los Amantes. Het kan enorm variëren van het ene dek naar het andere: soms verschijnen er twee mensen, maar op andere momenten is het een man tussen twee vrouwen en een Cupido die in de kaart staat. Het lijkt vanzelfsprekend dat deze brief spreekt over het paar, liefde en toewijding, maar hun interpretatie gaat verder.

Wanneer de betekenis van deze brief positief is, symboliseert de overeenkomst (voorbij koppelrelaties) en emotionele betrokkenheid. Een dergelijke brief kan echter ook voorspellen dat er een belangrijke beslissing nadert, bijna een kruispunt, dat naar behoren moet worden afgewogen.

Dit zijn de belangrijkste arcana van de tarot

7 De interpretatie van de Tarot Cart

De strijdwagen (Le Chariot) is de zevende kaart in het tarotspel van Marseille. Een man verschijnt meestal op een auto getrokken door twee paarden. Het is duidelijk dat deze kaart een symbool is van macht, maar ook van verplaatsingen, afstand en sterkte.

Wanneer je deze kaart in je rol krijgt, verwijst dit naar triomf, naar het bereiken van absoluut succes voor hoeveel je waard bent. We moeten echter ook in gedachten houden dat er sprake is van een belangrijke vitale verandering waarvoor land moet worden doorgemaakt. Als negatieve betekenis moeten stagnatie en terugval worden benadrukt.

8 Tarot: de betekenis van de Justice Letter

Letter nummer 8 is die van La Justicia (La Justice) en wordt vertegenwoordigd door een vrouw met een kroon die een zwaard en een schaal draagt. De symboliek van deze kaart is vrij duidelijk: rechtvaardigheid, evenwicht, strengheid, harmonie …

Spreek dat perfectie je pad en het pad zal naderen balans van twee antagonistische krachten Ze hebben een man tegenover elkaar. Hoewel, zoals het in alle gevallen gebeurt, de interpretatie ervan wordt bepaald door de rest van de letters eromheen, nodigt deze brief u uit om met recht te beslissen altijd uw criteria nauwgezet te volgen. Wanneer rechtvaardigheid wordt omgekeerd, spreekt het van het tegenovergestelde: onzekerheden en wanorde.

9 De kluizenaar is een van de belangrijkste Arcana

De negende letter is die van El Hermit (L’Hermite) en wordt meestal weergegeven door een oude man die op een stok leunt. Wordt geassocieerd met Voorzichtigheid, wijsheid en contemplatie.

Aan de ene kant spreekt deze brief van eenzaamheid. Volgens de andere kaarten die op de rol zijn verschenen en de positie die ze innemen, kunt u meer details van deze betekenis begrijpen. Maar het symboliseert ook reflectie en contemplatief leven. Wanneer de kaart met de afbeelding naar beneden ligt, beschrijf dan onaangename situaties waardoor u zich erg gefrustreerd voelt en niet kunt concentreren. Tijd om terug te gaan en te heroverwegen?

Dus je moet de tarotkaarten lezen

10 Als je La Rueda de la Fortuna in de tarot krijgt

De kaart van La Rueda de la Fortuna (La Roue de Fortune) is nummer 10 en bevat een 6-spaaks wiel omringd door dieren zoals een aap, een stier of een leeuw. Deze kaart is een weergave van eeuwigheid en transformatie, dus de interpretatie ervan is meestal heel duidelijk in de rollen.

Als u deze kaart krijgt, betekent dit dat er zal beweging in je leven zijn, en dat dit veel meer dynamiek zal hebben dan normaal. Er zullen veranderingen en verrassingen zijn die uw dag tot dag zullen veranderen. Om te weten of deze slecht of goed zullen zijn, moet je kijken naar de kaarten aan de zijkant. Deze veranderingen kunnen van invloed zijn op de verschillende problemen in je leven.

11 De Force-brief en de interpretatie ervan

De Force-kaart (La Force) komt overeen met de elfde en het lijkt meestal een vrouw met een oneindige hoed die probeert de mond van een leeuw te openen. Wanneer deze kaart uitkomt in je circulatie staat voor geluk en overwinning. 

De positieve betekenis van deze kaart is heel direct, omdat deze kaart je fortuin vergezelt. Het is het soort brief dat een goed vitaal moment aangeeft waarmee je jezelf met energie kunt vullen. Maar wanneer de kaart in uw worp wordt omgedraaid, moet u voorzichtig zijn omdat dit het tegenovergestelde betekent. Je zult je meer tekortschieten en zwakker voelen dan ooit.

12 De Hung of Hanged in het tarot van Marseille

In het getal 12 staat de letter van El Colgado of El Ahorcado (Le Pendu) waarvan de symboliek relatief is aan passiviteit en desinteresse. Zoals de naam al aangeeft, zie je in deze brief een man ondersteboven hangen die aan handen en voeten gebonden is. Het is gebruikelijk om tussen twee bomen te verschijnen, wat onvruchtbaarheid vertegenwoordigt.

In deze brief wordt gesproken over uw inactiviteit in een situatie die positionering vereist. Noodzakelijk verwijst het naar een zeer delicate situatie die zich in uw leven zal voordoen en die een uitdaging zal vormen. Gelukkig laat deze brief ook zien dat er verschillende perspectieven zijn om te zien wat je omringt.

Dit zijn de tarotkaarten van je rollen

13 De naamloze Arcanum of Death-kaart

17 Je moet dus de speelkaart van de ster interpreteren

In nummer 17 staat de brief van La Estrella (L’Étoile) waarin een naakte vrouw meestal wordt afgebeeld onder een sterrenhemel die water uit een rivier met twee kannen neemt en vrijgeeft. Deze brief is gekoppeld aan jeugd, met geluk, met schoonheid, met frisheid, duidelijkheid …

De Tarot Star-kaart opent een nieuw moment van vernieuwing. Praat over de veranderingen die nieuwe kansen, wedergeboorte, nieuwe paden zullen brengen … Vaak is er een licht dat dient om de duisternis te verlichten. Wanneer deze kaart echter omgekeerd in een worp verschijnt, moet u voorzichtig zijn, want er zullen vertragingen en zorgen zijn die uw hoofd bezig houden.

18 De maankaart en de tarot

De Maan-kaart (La Lune) is nummer 18 van het tarotdek en het verschijnt meestal een grote maan bovenaan en sommige honden die ernaar kijken naast een rivier waarin zich een soort krab bevindt. Deze brief Het vertegenwoordigt het mysterieuze, het donkere en het donkere.

Wanneer een van deze kaarten op uw tarotrollen verschijnt, moet u voorzichtig zijn, omdat deze aankondigt dat iets in uw leven niet is wat het lijkt. Je kunt ook praten over een verandering die je weigert te accepteren of dat iemand om je heen iets voor je probeert te verbergen. Intuïtie is je beste bondgenoot in dit soort gevallen.

Dit zijn de meest mysterieuze tarotkaarten

19 Als de zon opkomt in je bloedsomloop

De kaart van de zon (Le Soleil) valt samen met het nummer 19 van het tarotdek en in zijn ontwerp is de hoofdrolspeler de zon. Soms verlicht dit een paar kinderen die gelukkig lijken, wat grotendeels spreekt van Symboliek van deze kaart. Het licht, de vreugde, de voorspoed …

Wanneer deze kaart in een van je rollen in de juiste richting verschijnt, heb je geluk: goede voortekenen lijken in alle opzichten aan jouw zijde. In liefde gaat het goed met je, net als in gezondheid en gezinsleven. Het lijkt erop dat zonlicht eindelijk je dagen kan verlichten. Maar als het omgekeerd wordt … wees heel voorzichtig! De schaduw zal in je leven worden geïnstalleerd.

20 Hoe de beoordelingskaart te lezen

Op positie nummer 20 van het dek vinden we de letter van het oordeel (Le Jugement) en daarin zie je een aankondigende engel op drie menselijke figuren zonder kleding, een ervan bevindt zich in een graf. Wat betreft de symboliek van deze brief, we moeten het hebben over de scheiding tussen het materiële en het spirituele, de waarheid, de verzoening …

Wanneer deze letter in de normale zin verschijnt, worden transformaties in je leven aangekondigd; nieuwe kansen en oude projecten die een nieuwe look gaan krijgen. Voor meer informatie over deze wijzigingen, moet je letten op de rest van de kaarten in je worp. Als deze kaart ondersteboven verschijnt, passen de veranderingen in je leven je misschien helemaal niet.

21 De wereld en het tarot van Marseille

De letter gemarkeerd met het nummer 21 komt overeen met El Mundo (Le Monde) en daarop is een naakte vrouw getekend omringd door vier figuren die de vier elementen en de vier evangelisten vertegenwoordigen. Deze kaart wordt daarom geassocieerd met de triomf en de volheid.

Deze brief kan een zeer positieve betekenis hebben, omdat het gaat over het bereiken van je verlangens. Volgens de letters waarvan het is omgeven, kan het goede voortekenen brengen voor uw gezondheid en voor uw relaties. Wanneer deze kaart echter omgekeerd lijkt, kan uw welzijn in het geding zijn.

22 De brief van El Loco heeft geen nummer

De brief van El Loco (Le Mat) is nummer 22, hoewel het soms als nummer 0 wordt beschouwd. Je kunt een man zien die een strijdbijl draagt ​​of een soort nar of clown.Het is een zeer krachtige speelkaart op de rol, maar de interpretatie ervan is soms het meest tegenstrijdig.

Wanneer deze letter een positieve betekenis heeft, symboliseert het vrijheid, spontaniteit, onafhankelijkheid, nieuwigheden … Maar dit vrije karakter van El Loco kan ook leiden tot negatieve symboliek wanneer het in een omgekeerde positie verschijnt: onvolwassenheid, onverantwoordelijkheid, impulsiviteit, onbalans … .

Wat de tarotkaarten betekenen: Minor Arcana

Aan de andere kant zijn de Kleine Arcana, in totaal 56 kaarten die ook deel uitmaken van het tarotdeck.

Dus je moet je tarotrollen lezen

Net als op het Spaanse dek, zijn de arcana gegroepeerd in vier soorten (goud, bekers, zwaarden en klaveren). Bij sommige gelegenheden worden de figuren van andere soorten dekken (schoppen, harten, klaveren en ruiten) gebruikt. De kaarten gaan in volgorde van 1 (wat overeenkomt met de aas) naar 10. Na deze nummers zijn er nog vier speciale kaarten die, in volgorde, de boer, het paard, de koningin en de koning. 

Elke kaart heeft een andere betekenis die op dezelfde manier afhangt van de kaarten eromheen. Over het algemeen kunnen echter enkele algemene kenmerken worden geëxtraheerd naar alle kaarten van dezelfde reeks.

+ Oros

De gouden kleurenkaarten symboliseren jeugd en vreugde, maar ook fortuin en zaken. Deze stok wordt meestal geassocieerd met de zomer, het aardelement en het zuiden.

+ copas

Aan de andere kant hebben de drankkaarten een betekenis die in alle opzichten zeer gerelateerd is aan gevoelens en menselijke relaties. Het wordt geassocieerd met de winter, ouderdom, met water en met het noorden als een kardinaal punt.

+ zwaarden

Zwaardkaarten praten over problemen en moeilijkheden die verder kunnen gaan dan het fysieke. Ze worden geassocieerd met de herfst, het luchtelement, de kindertijd en het oosten.

+ Bastos

Ten slotte zijn de speelkaarten het meest gerelateerd aan het materiaal en alles wat met werk te maken heeft. De relatie is nauwer met de lente, het element vuur, het westen en volwassenheid.

Heeft u interesse in tarot? Wat wil je nog meer over hem weten? Vertel het ons in de reacties hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *