Waarom krijg ik mijn menstruatie niet?

Waarom komt mijn menstruatie niet?

Waarom word ik niet ongesteld? Hoe vaak hebben we ons afgevraagd waarom we de periode niet krijgen. Zwangerschap, menopauze, stress, medicijnen … Amenorroe is de situatie van afwezigheid van menstruatie en het kan iets tijdelijk of permanent zijn dat kan worden veroorzaakt door verschillende oorzaken die we in dit artikel zullen behandelen om enige twijfel weg te nemen. Attent!

Waarom word ik niet ongesteld? 19 redenen

1 De leeftijd van de vrouw

Dit is een factor die de onregelmatigheden van de menstruatie sterk kan beïnvloeden. In de puberteit, wanneer de vrouw nog erg jong is en haar eerste menstruaties aankomen, is het gebruikelijk dat menstruatie mismatches vertoont, zowel in hoeveelheid als in regelmaat. Als u tussen de 12 en 16 jaar oud bent, is een onregelmatige menstruatiecyclus normaal.

2 Langdurige anticonceptie-inname

Dit kan als gevolg van de onderdrukkende effecten hebben dat wanneer ze stoppen met innemen, de menstruatie niet verschijnt. Als u na het stoppen van het anticonceptivum langer dan drie maanden zonder een menstruatie, uw arts bezoekt.

3 zwangerschap

Als u een vrouw bent met een actief seksleven en reproductieve leeftijd, is een van de meest waarschijnlijke oorzaken die de regel kunnen veroorzaken een mogelijke zwangerschap.

4 sport-

Vooral joggen en wandelen, beïnvloeden de ontwikkeling van de menstruatiecyclus, er is een verband tussen de mate van verandering en het aantal kilometers per week. Het mechanisme is niet goed bekend, maar mogelijk kan de verhoogde secretie van endorfines, gewichtsverlies en elektrolyten de menstruatie beïnvloeden.

5 Angst en stress

Ze zijn twee van de meest voorkomende psychologische oorzaken waarvoor de regel is uitgesteld. Emotionele spanning, zenuwen of een sterke stemmingsstoornis kunnen het lichaam beïnvloeden door hormonen te veranderen en veranderingen in de menstruatiecyclus te veroorzaken. De zenuwen zelf die de vertraging van de menstruatie veroorzaken, kunnen er zelfs toe bijdragen dat deze nog meer wordt vertraagd. Daarom is het erg belangrijk om niet te anticiperen op gebeurtenissen en kalm te blijven in deze situatie. Als u ontspant, zal de regel waarschijnlijk niet lang duren voordat deze verschijnt.

6 Na 40 jaar

Net als in de puberteit beginnen de periodes na de quarantaine weer onregelmatig aan te komen. Dit is meestal een teken van de naderende menopauze. Daarom, als je ouder bent dan die leeftijd, heeft hier mogelijk de vertraging in het verschijnen van je menstruatie zijn oorzaak.

7 menopauze

In dit geval is het geen vertraging, maar het einde van de menstruatie en de reproductieve leeftijd van de vrouw.

Ik verlaag de regel niet: oorzaken

8 Vroege menopauze

De vrouw stopt met menstruatie op zeer jonge leeftijd.

9 Plotselinge veranderingen in lichaamsgewicht

Of het nu door plotselinge verliezen of toenames is, veranderingen in lichaamsgewicht kunnen ook veranderingen in hormonen en dus in de menstruatiecyclus veroorzaken. In feite is een van de gevolgen van anorexia en boulimia de vermindering van de productie van hormonen, waardoor amenorroe wordt geproduceerd. Bovendien kunnen te strikte diëten ook de periode beïnvloeden en vertragingen veroorzaken.

10 Polycysteus ovarium syndroom

Dit kan ook een oorzaak zijn dat je ongesteld wordt. Als uw hormonen niet normaal werken, kunnen uw eierstokken teveel eieren maken. Die eieren worden veel cysten. Cysten zijn als kleine ballonnen gevuld met vloeistof die een aandoening in uw menstruatiecyclus kunnen veroorzaken.

11 Tumoren in het zenuwstelsel

Ze kunnen de komst van de menstruatie remmen. Als uw menstruatie meerdere weken is uitgesteld en u niet zwanger bent of een andere oorzaak heeft, kunt u het beste een arts raadplegen om dergelijke grote problemen uit te sluiten.

12 borstvoeding

Borstvoeding geven aan onze baby kan ook vertraging in onze menstruatie veroorzaken. De toename van het hormoon prolactine kan ervoor zorgen dat u niet ongesteld wordt of heel weinig bloedt.

13 hypothyreoïdie

Het kan vertragingen in de menstruatie veroorzaken, omdat er een stimulatie van de hypofyse is om meer thyrotropine te produceren en tegelijkertijd meer prolactine wordt geproduceerd.

Waarom de menstruatie is uitgesteld

14 drugs

Sommige medicijnen beïnvloeden de werking van uw lichaam en uw hormonale balans. Als u de menstruatie niet krijgt, lees dan de contra-indicaties van de medicijnen die u gebruikt of raadpleeg de arts die het heeft voorgeschreven.

15 Een slecht dieet

Het kan een andere reden zijn waarom de regel kan worden uitgesteld. Een ontoereikend dieet kan ook maagproblemen veroorzaken (zoals darmontstekingen) die de regelmaat van de menstruatiecyclus kunnen beïnvloeden. Daarom is een gezond en uitgebalanceerd dieet essentieel om een ​​voldoende hormonaal evenwicht te behouden.

16 Er zijn bepaalde endocriene en gynaecologische aandoeningen die amenorroe kunnen veroorzaken (afwezigheid van menstruatie)

Dit is het geval van adenomyose, endometriose en kanker van de baarmoeder of baarmoederhals. Dit zijn pathologieën die dringend moeten worden behandeld, dus als er sprake is van een afwijking of vertraging in uw menstruatie en u koppelt deze niet aan een van de bovenstaande oorzaken, is het essentieel dat u zo snel mogelijk een arts raadpleegt om uit te sluiten dat de oorsprong van Amenorroe is iets ernstigs.

17 infecties

Irritatie, puistjes, jeuk of een andere stroom dan normaal zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van infecties. Vaginale candidiasis is bijvoorbeeld een van de meest voorkomende seksueel overdraagbare aandoeningen die kunnen leiden tot vertragingen in de menstruatie.

18 Gebruik hormonale anticonceptie niet op de juiste manier

Een andere reden waarom je menstruatie kan worden uitgesteld, is het onjuist nemen van hormonale anticonceptiva. Dat wil zeggen, als u geen pauze neemt op uw vrije dagen of een injectie overslaat (in het geval van de pil), kunt u een hormonale verandering veroorzaken waardoor de regel niet naar beneden gaat op de verwachte dag.

19 Psychologische zwangerschap

Een reden waarom de regel niet naar beneden gaat, is de wijziging die bekend staat als pseudociesis of psychologische zwangerschap. Als u lijdt, zult u alle typische symptomen van zwangerschap beginnen te voelen (inclusief de afwezigheid van menstruatie), hoewel er echt geen zich ontwikkelende foetus in uw baarmoeder bevindt. Deze aandoening kan voorkomen bij vrouwen met een depressie, die sterk een kind willen hebben, die een extreme angst hebben om zwanger te worden of bij mensen die een vorm van misbruik hebben geleden. De behandeling van deze aandoening is complex en vereist in de meeste gevallen psychologische hulp.

Ben ik zwanger

Vertraagde menstruatie: ben ik zwanger?

Zoals we hierboven al hebben aangegeven, als je een vrouw bent met een actief seksleven en je bent in de reproductieve leeftijd, kan het zijn dat de reden voor de vertraging van je menstruatie een mogelijke zwangerschap is. Dat de menstruatiecyclus verdwijnt of dat de regel niet daalt op de dag die u had gepland, zijn niet voldoende redenen om 100% te bevestigen dat u zwanger bent. Het is waar dat het eerste symptoom van zwangerschap de afwezigheid van de menstruatie is, maar er zijn er nog veel meer die je kunnen helpen je vermoedens te bevestigen: als je zwanger bent, heb je waarschijnlijk ervaren ziekte (voornamelijk ’s morgens of wanneer u wakker wordt uit uw dutje) en u hebt misschien zelfs gevoeldversie of walging tegen bepaalde voedingsmiddelen waar je eerder van hield.

de stemmingswisselingende vermoeidheidde zwelling van de borst en de vaak wilt plassen Ze komen ook vaak voor bij zwangere vrouwen.

Om in twijfel te raken, is het in elk geval het beste om naar een apotheek te gaan en een zwangerschapstest te kopen. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met uw arts of gynaecoloog. Ze zijn verantwoordelijk voor de diagnose als je echt zwanger bent of als de regel om een ​​andere reden niet naar je toe is gekomen.

Verlaag je je menstruatie niet? Gevallen waarin u de arts moet raadplegen

Naar de dokter gaan als ik mijn menstruatie niet verlaag?

Je moet naar een dokter gaan als u een van de volgende symptomen ervaart:

+ Het is drie maanden geleden of meer sinds de laatste periode en er is geen nieuwe verschenen.

+ Je bloedt meer dan normaal of meer dan zeven dagen.

+ Je menstruatie is zeer overvloedig.

+ Je voelt je slecht na het hebben gebruikte tampons.

+ Je bloedt twee keer per maand of meer.

+ Je bloedt na seks.

+ Tijdens de menstruatie je ervaart een zeer grote en intense pijn. 

Is het je ooit overkomen dat je menstruatie niet werd verlaagd op de dag die je gepland had? Wat was de reden? Vertel ons uw ervaring, het zal andere lezers helpen! En vergeet niet dat als je nog andere vragen hebt over je menstruatie of menstruatiecyclus, we een categorie ‘menstruatie’ hebben die je uit twijfel kan halen. Leer jezelf en je lichaam beter kennen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *