Ben ik een psychopaat? Ontdek het met deze psychologische test

Ben ik een psychopaat? Ontdek het met deze psychologische test

Ben ik een psychopaat? Je hebt misschien eens iets verkeerd gedaan of een vreemd gedrag ontwikkeld waardoor je jezelf deze vraag hebt gesteld. Allereerst willen we duidelijk maken dat psychopaat zijn niet betekent dat cinema ons ten onrechte heeft doen geloven dat we moordenaars zijn. Psychopathie heeft verschillende graden en hoewel het op een leugen lijkt, is het in meer of mindere mate aanwezig in een groot deel van de bevolking.

Als iets je ertoe heeft gebracht te denken dat je deel kunt uitmaken van een van die mensen, kun je zonder twijfel twijfelen door deze psychologische test uit te voeren Rorschach-test. Dit examen bestaat eigenlijk uit 10 vellen met verschillende inktvlekken waarin je precies moet zeggen welk figuur of object je erop ziet. Durf jij het te doen? Ga je gang!

De Rorschach-test om te weten of u een psychopaat bent

de Rorschach-test Het werd bedacht en gepubliceerd in 1921 door de Zwitserse psychiater en psychoanalyticus Hermann Rorschach en, voornamelijk geprezen via cinema, bestaat als een psychologische test die een beschrijving probeert te krijgen van de persoonlijkheid van de persoon die het uitvoert. Durf jij het te doen? De instructies zijn heel eenvoudig: wat zie je in deze inktvlekken?

1 Eerste tekening

Voer een test uit om te weten of je een psychopaat bent

De meeste mensen waarderen een mot, een vlinder of een vleermuis op dit vel inkt. Het zien van maskers of dierengezichten wordt geassocieerd met een soort paranoia.

2 Tweede tekening

Plaat twee van de test om te zien of je een psychopaat bent

De meest gebruikelijke interpretatie van deze tekening is het waarderen van twee menselijke figuren. In veel gevallen zijn ze beschreven als twee mensen die tulbanden dragen of als twee clowns met vergelijkbare profielen. Als je dat niet precies in deze afbeelding ziet, kan het onthullen dat je een probleem hebt met betrekking tot mensen.

3 Derde tekening

 Plaat drie van de test om erachter te komen of je een psychopaat bent

In dit derde blad zie je ook twee menselijke figuren in de inktvlekken. In veel gevallen is deze interpretatie gekoppeld aan de seksuele neiging van het individu dat de test uitvoert, afhankelijk van of ze mannelijke of vrouwelijke profielen waarnemen. Als ik geen mensen op deze foto zag, kon ik ook verraden ontbreekt voor menselijke relaties.

4 Vierde tekening

Plaat vier van de test om erachter te komen of je een psychopaat bent

Dit is een van de meest gecompliceerde Rorschach-testplekken die u kunt waarderen en interpreteren. Sommige mensen zien op deze foto een dierenkop, terwijl anderen een man waarderen die van onderaf wordt gezien. Interpretaties over dit cijfer zijn gekoppeld aan het beeld dat elk individu heeft van zijn eigen vader of van het concept van ‘autoriteit’.

5 Vijfde tekening

 Plaat vijf van de test om erachter te komen of je een psychopaat bent

De figuur in deze tekening is ook gerelateerd aan een soort insect of een vleermuis. Meestal zien vrouwen op deze plek meestal een vlinder en mannen, een vleermuis. Volgens sommige interpretaties kan het waarderen van krokodillenkaken aan de uiteinden vijandigheid onthullen.

6 Zesde tekening

Plaat zes van de test om te weten of je een psychopaat bent

Zoals bij sommige van de vorige films wekt de interpretatie van deze film niet veel consensus. Sommige mensen zien een uitgebreide dierenhuid, maar anderen echter waardeer een mannelijk of vrouwelijk geslachtsorgaan.

7 Zevende tekening

Plaat zeven van de test om erachter te komen of je een psychopaat bent

Deze inktvlek heeft ook veel interpretaties. Een van de meest voorkomende is om twee gezichten of twee vrouwen te zien. De betekenis die deze tekening kan suggereren, is meestal gekoppeld aan het beeld dat elke persoon heeft van zijn eigen moeder.

8 8e tekening

Plaat acht van de test om te weten of je een psychopaat bent

Op deze plek is het heel gebruikelijk dat de persoon die de test uitvoert twee dieren aan de zijkanten ziet. Er wordt gezegd dat mensen die deze interpretatie niet maken bepaalde kenmerken hebben die verband houden met psychopathie, zoals agressiviteit of angst.

9 Negende tekening

Plaat negen van de test om erachter te komen of je een psychopaat bent

In de meeste gevallen worden de vlekken op dit blad afzonderlijk geïnterpreteerd. De persoon die deze psychologische test uitvoert, kan verschillende figuren zien, zoals mensen, insecten of vuur. De antwoorden kunnen leiden tot het kennen van tolerantie en reactie van het subject op negatieve situaties of contexten.

10 Tiende tekening

Plaat tien van de test om te weten of je een psychopaat bent

In deze laatste tekening is het gebruikelijk om verschillende soorten dieren te zien die al dan niet op elkaar inwerken. Interpretaties voor deze foto zijn cruciaal omdat ze de attitudes kunnen onthullen van het onderwerp dat de test uitvoert voor hun persoonlijke omgeving.

Psychopathie volgens de Rorschach-test

Ben je klaar met de test? Wat zijn jouw antwoorden geweest?

Algemeen wordt aangenomen dat als je originele interpretaties van de inktvlekken op de vellen hebt gehad, dit betekent dat je een creatieve geest hebt, hoewel het in sommige gevallen ook een soort van wijziging of kenmerk van psychopathie kan zijn. Het zien van dieren is volkomen normaal en gebruikelijk vanwege de vorm van de figuren, maar als je ze te veel waardeert, kun je ook een enorme mate van infantilisme aanduiden. Het waarderen van menselijke profielen is gekoppeld aan het vermogen om zich in te leven in andere mensen.

Ten tijde van het uitvoeren van deze test is het ook erg belangrijk om de tijd die nodig is om te reageren of de positie waarin het vel wordt geplaatst (90 graden of 180 graden rotatie).

Veel van de functies die deze test onthult zijn typerend voor psychopathie: paranoia, agressiviteit, vijandigheid, gebrek aan relaties als het gaat om interactie met andere mensen … Hoeveel van deze functies heb je gepresenteerd? Denk je dat je inderdaad een psychopaat bent? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *