Hoe zenuwen en stress de menstruatie beïnvloeden

Hoe zenuwen en stress de menstruatie beïnvloeden

de zenuwstelselaandoeningen ze worden weerspiegeld in de meeste aspecten van ons lichaam en nooit op een positieve manier.spanning Het beïnvloedt direct onze hormonen en beïnvloedt daarom de menstruatiecyclus door zijn natuurlijk verloop te veranderen. Het belangrijkste symptoom dat het produceert is het regel vertraging, hoewel niet de enige. Vervolgens zullen we onthullen hoe zenuwen en stress de menstruatie beïnvloeden.

Effecten van zenuwen en menstruatiestress

+ Moeheid en slaperigheid gedurende de dag, zelfs als we de aanbevolen uren hebben geslapen.

+ de pijn in de onderbuik in de premenstruele periode neemt het toe als we stress hebben, hetzelfde gebeurt met zwelling, omdat we kunnen zeggen dat er een “tweede brein” in onze darm zit.

+ Onregelmatige cycli. Stress, zenuwen en angst kunnen de oorzaak van de cyclus veranderen oligomenorrea, wat betekent dat je schaarse en onregelmatige menstruatie hebt en 90 dagen tussen de regels door kunt brengen.

+ de Premenstrueel syndroom veroorzaakt een reeks fysieke en psychische symptomen die toenemen als we stress of een andere emotionele stoornis hebben.

+ Amenorroe, dat bestaat uit afwezigheid van menstruatie, nou omdat we het nog niet hebben gehad of omdat we er een keer mee gestopt zijn. Normaal gesproken veroorzaakt stress het tweede type, wat secundaire amenorroe wordt genoemd.

Hoe te werken op zenuwen en stress

Hoe zenuwen en stress de menstruatie beïnvloeden

Hoe meer we ons zorgen maken omdat de menstruatie niet naar ons toekomt, hoe meer belemmeringen we dit zullen tegenkomen, we zullen worden geconfronteerd met een wijting die in zijn staart bijt. Eierstokhormonen volgen de instructies van de hypofyse, gelokaliseerd in de hersenen, dat is waarom, wat gebeurt er in het zenuwstelsel beïnvloedt onze cyclus.

In deze gevallen kunnen we het beste wat oefening doen ontspanningstechniek. Lopen, een boek lezen of luisteren naar ontspannende muziek zijn ook uitstekende metgezellen, waardoor stress, angst, premenstruele symptomen worden verminderd en je je veel beter voelt met de wereld en met onszelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *