Hoe vaak kun je bloed doneren?

Hoe vaak kun je bloed doneren?

Enige tijd geleden hebben we het erover gehad bloeddonaties. Hoewel onwetendheid en gebrek aan informatie u een beetje kunnen vertragen wanneer u donor wordt, moet u zich ervan bewust zijn dat dit iets uiterst noodzakelijk is.

bloed kan niet worden vervaardigdAlleen degene die we doneren kan worden behandeld en gebruikt. Op dezelfde manier Het is ook niet eeuwig, het verloopt! Sommige componenten hiervan duren heel weinig. Daarom zijn er permanente en mobiele punten die ons er elke dag aan herinneren dat we op een onbaatzuchtige manier kunnen doneren om diegenen te helpen die het misschien nodig hebben, wat we in de toekomst zelf zouden kunnen zijn.

Rond bloeddonatie komen we altijd binnen twijfels of veelgestelde vragen en een van de problemen die we in dit artikel gaan oplossen, is die vanhoe vaak kun je bloed doneren, omdat er mythen en geruchten zijn die moeten worden opgehelderd.

Hoe vaak kun je bloed doneren?

Frequentie om bloed te doneren

Om te praten over de tijd tussen de ene donatie en de andere, moeten we twee onderscheid maken. Allereerstdie in de afgelopen twee maanden niet is geschonken. Hoewel het waar is dat na donatie het herstelvermogen van ons lichaam echt snel is, is de limiet bepaald als een fundamentele richtlijn om te volgen.

Ten tweede, het hangt af van je geslacht en dit is geen kwestie van gelijkheid maar van biologie.

+ Als je een man bent, kun je maximaal 4 keer per jaar doneren (respecteren om het te doen, zoals we zojuist hebben gezegd, met een interval van minimaal twee maanden tussen de ene tijd en de andere).

+ Als je een vrouw bent, kun je dit 3 keer per jaar doen. De reden is dat we ook de bloedverliezen moeten compenseren die optreden als we ongesteld zijn. Onze ijzerafzettingen worden maandelijks beïnvloed wanneer de menstruatie daalt. Daarom, als we de donatie 3 van vrouwen vergelijken met 4 van mannen, zal het verlies aan ijzer per jaar vergelijkbaar zijn geweest.

We moeten dit zeer serieus nemen, omdat we uiteindelijk niet willen dat bloed onze gezondheid schaadt en dat we ons altijd aan deze richtlijnen houden. Toch de frequentie waarmee we doneren wordt meestal bepaald door computerprogramma’s.

Andere informatie om te overwegen alvorens te doneren

Vereisten om bloed te doneren

Hoewel wanneer we bloed gaan doneren de aanwezige artsen en assistenten zich zorgen maken over het stellen van uitgebreide vragen en controle elke contra-indicatie die ons belet bloed te doneren, we moeten ook voorbereid zijn. Daarom moet u enkele dingen overwegen:

+ Het feit van het gebruik van voorbehoedsmiddelen is geen contra-indicatie voor de donatie Je kunt het perfect doen.

+ als u zwanger bent, borstvoeding geeft of net bevalt, je kunt geen bloed doneren.

+ Dat moet je wel zijn van leeftijd en weegt meer dan 50 kg. Probeer het niet als je minder weegt, ze laten het niet toe.

+ Als u onlangs hebt gedaan (in de afgelopen maanden) een tatoeage of piercing Je hebt misschien wat problemen en je moet een paar maanden wachten om dit te doen.

+ Het is geen bloedtest, Je mag niet op een lege maag gaan. Als je iets hebt gegeten voordat je doneert, zul je meer energie hebben en duizeligheid voorkomen.

+ Je moet hebben de ijzer en spanning in normale waarden maar maak je geen zorgen, ze nemen het zelf op het moment van donatie om het te controleren.

+ Als u hebt genomen sommige medicijnen zorg ervoor dat deze compatibel is met de donatie. In het geval van antibiotica zijn ze dat niet, maar bijvoorbeeld zijn ontstekingsremmende medicijnen en aspirines dat wel. Het is het beste dat u dit bespreekt met artsen en professionals op het moment van donatie. Ze zullen je uit twijfel halen.

Durf jij te doneren? Je kunt veel levens redden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *