Waar leven we voor, heeft het leven zin?

Wat is de zin van het leven

Het heeft misschien meer te maken met nieuwsgierigheid dan met het nastreven van geluk, maar het is waar dat je soms existentiële twijfels krijgt en dat meestal samenvalt met de momenten waarop alles misgaat, je je verloren voelt of niet begrijpt wat je Het gebeurt. Dan begin je jezelf af te vragen, Wat is de zin van het leven? We onthullen het geheim en ontdekken waar we voor leven.

Wat is de zin van het leven

Filosofen hebben het gehad over de zin van het leven, omdat de wereld wereld is. En niet-filosofen ook. Het is normaal om je af te vragen of het leven dat heeft gedaan enig gevoel, waar zijn we hier voor, waar komen we vandaan en waar gaan we heen? En het zijn existentiële twijfels die zich voordoen in moeilijke tijden waarin u niet weet waar u heen moet of zelfs geen redenen vindt om door te gaan.

Of je verveelt je misschien gewoon en vraagt ​​je af over dit gevoel van leven. Wat doe je hier? Waar ben je hier voor? Ben je op de goede weg? Over het algemeen is de zin van het leven voor de andere kant, anders vraag je je dat niet af. Dus je kunt er maar beter naar kijken ander adres degene waar je naar kijkt Kijk niet naar buiten, kijk naar binnen.

Hoe de betekenis van het leven te vinden

Waar we voor leven

Omdat de zin van het leven niets anders is dan wat je eraan wilt geven. Het leven in het algemeen heeft geen zin, geen bijzondere reden. Maar je leven is logisch en moet motieven en doelstellingen hebben. En ook dromen, vergeet het niet. Dus stop met kijken in het hiernamaals of in de filosofiegoeroes, omdat de betekenis van het leven door jou wordt bepaald.

Wij leven voor wees blij en om geluk aan anderen toe te voegen. We leven om lief te hebben en bemind te worden. We leven om ons te helpen en te helpen. We leven zodat de wereld blijft functioneren, ook al werkt deze niet perfect. Maar dit blijft draaien en we zijn allemaal deelnemers.

Als je dit duidelijk hebt, moet je naar binnen blijven kijken, een introspectieoefening doen en je leven betekenis geven. En dat hangt alleen van jou af. Als je een authentieke persoon bent, kost het je niet veel om betekenis in je leven te vinden, zelfs als je je adres meerdere keren moet wijzigen.

Waar we voor leven

Hoe zin te hebben in het leven

Nu zul je je afvragen hoe te vinden dat gevoel naar je eigen leven Vraag jezelf een aantal dingen:

+ Vind je het leuk om te helpen aan anderen?

+ Ben je een creatief persoon met artistieke neigingen?

+ Voel je comfortabel in je werk?

+ Voel je gelukkig voor de mensen om je heen?

+ Ben jij getrouw naar jouw waarden?

+ Hoe zie je er vanbinnen uit? vijf jaar?

Als je oprecht en eerlijk antwoordt, geef je jezelf de sleutels en de coördinaten Over de betekenis van je leven. Nu heb je alleen moed nodig om het pad te nemen dat je zal doen begrijpen waarom je hier bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *