Zwarte vaginale afscheiding: mogelijke oorzaken

Zwarte vaginale afscheiding: mogelijke oorzaken

de vaginale afscheiding Het wordt gegenereerd door de klieren in de baarmoederhals. Het normale uiterlijk van vaginale afscheiding is een licht witte en melkachtige kleur. Het gebruikelijke is dat het geen stank veroorzaakt.

Gedurende de menstruatiecyclus, onze stroom ondergaat veranderingen in zijn uiterlijk, hoewel deze wijzigingen ook het gevolg kunnen zijn van emotionele veranderingen, seksuele opwinding, veranderingen in het dieet, medicijnen en / of zwangerschap.

maar, Waarom zwarte vaginale afscheiding? Waarom verschijnt het? In Diario Femenino vertellen we je het mogelijke oorzaken.

Wat is vaginale afscheiding?

Over het algemeen is vaginale afscheiding geen reden tot zorg voor vrouwen, omdat dit in de meeste gevallen volkomen normaal is. Deze stroom wordt geproduceerd met het doel oude cellen in het vaginale kanaal en de baarmoederhals te verwijderen. Zijn functie is essentieel voor houd het gebied schoon en gesmeerd op deze manier mogelijke schade te voorkomen en pathogene organismen of vreemde materialen te verwijderen.

Voordat ze ovuleert, produceert de vrouw vaginaal slijm in grote hoeveelheden om de baarmoeder voor te bereiden op mogelijke bevruchting. In dit proces neemt de stroomproductie tot 30 keer toe.

Normaal is de stroom aanwezig een witte of heldere kleur en is water- en geurvrij. Het is echter gebruikelijk om veranderingen in hun uiterlijk waar te nemen. Aan het begin en aan het einde van de menstruatiecyclus is bijvoorbeeld de aanwezigheid van een dikke witte vaginale afscheiding die niet jeukt, terwijl tijdens de ovulatie de stroom meestal transparant en uitbreidbaar is.

Wat gebeurt er dan wanneer we presenteren zwarte vaginale afscheiding? Is dit normaal Is het een reden tot bezorgdheid? Lees verder om uit twijfel te raken.

Hoe weet ik of mijn vaginale afscheiding abnormaal is?

Ik heb zwarte vaginale afscheiding, moet ik me zorgen maken?

Hoewel het normaal is dat vaginale afscheiding bij vrouwen aanwezig is, zijn er bepaalde bijzonderheden die moeten worden gemonitord omdat ze een teken kunnen zijn dat er iets niet goed gaat in het lichaam. Het is het geval met de aanwezigheid van jeuk, onaangename geur en veranderingen in de kleur van de stroom.

Een gele of groenachtige vaginale afscheiding is bijvoorbeeld een symptoom van bacteriële infectie. Vaginale afscheiding gepaard met huiduitslag en zweren, brandend gevoel in de vagina, pijn en overvloedige afscheidingen moeten door een medische professional worden onderzocht, omdat dit te wijten kan zijn aan een ernstige oorzaak.

Zeer donkere zwarte of bruine vaginale afscheiding

Zoals je al hebt gezien, moet je dat zijnaandachtig voor de veranderingen die we kunnen ondergaan in de stroom omdat het een soort vaginale infectie kan verbergen.

De productie van vaginale afscheiding is iets heel normaal in het leven van een vrouw, zelfs zo erg dat de afwezigheid ervan kan leiden tot problemen zoals dyspareunie.

Bruine of zwarte vaginale afscheiding is meestal niet synoniem voor infectie, maar met een hormonale of menstruatiestoornis. De zwarte kleur van vaginale afscheiding kan het gevolg zijn van cellen die de baarmoeder niet kon verdrijven tijdens de vorige menstruatiecyclus; Dit gebeurt meestal net voor of net nadat de periode komt.

Als deze zwarte stroom verschijnt op de datum waarop u uw menstruatie moet verlagen en dagen later zal uw menstruatie normaal niet verschijnen, bent u waarschijnlijk zwanger. Als we al weten dat we zwanger zijn en dit type stroom verdrijven, kan het zijn dat wanneer het embryo erin slaagt in de baarmoederwand te implanteren, een stroom met dit aspect bekend staat als implantatie bloeden

Ga naar de dokter voor de vaginale afscheiding zwart

Ga naar de dokter voor de vaginale afscheiding zwart

Normaal gesproken heeft het verschijnen van zwarte of bruine vaginale afscheiding meestal een goedaardige oorzaak, maar we moeten dit feit niet over het hoofd zien. In het ergste geval kan black flow synoniem zijn metbaarmoederhalskanker, vooral als dit gepaard gaat met symptomen zoals gewichtsverlies, vermoeidheid en rugpijn.

Hoewel infecties meestal een gelige of groenachtige vaginale afscheiding als belangrijkste symptoom hebben, kan zwarte vaginale afscheiding in sommige gevallen ook wijzen op chlamydia en / of gonorroe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *