Postmenopauze: beëindigt de symptomen van de menopauze

Hoe om te gaan met de postmenopauze

Als we het hebben over de menopauze, bedoelen we meestal een heel stadium waarin de vrouw volwassen wordt. Maar de waarheid is dat het moet worden onderscheiden tussen drie perioden: perimenopauze of climacterisch, menopauze en postmenopauze. Als de perimenopauze de opmaat is voor de menopauze, dan is de postmenopauze Het markeert het einde van die fase. Maar het vereist ook uw zorg.

Wat gebeurt er in de postmenopauze?

Wat gebeurt er in de postmenopauze?

Postmenopauze is de periode die begint na de menopauze en die zou duren tot toegang tot de senioren. Deze fase wordt gekenmerkt door de vermindering van de klassieke symptomen van de menopauze, zoals opvliegers, zweten, hartkloppingen of gebrek aan concentratie.

Maar hoewel de belangrijkste symptomen van de menopauze in de postmenopauze eindigen, blijft het risico op sommige ziekten groot vanwege het gebrek aan oestrogeen en verzwakking van de botten. Daarom is er in de postmenopauze een verhoogd risico op osteoporose, hart- en vaatziekten en atrofie van het genitale apparaat.

Zoals het tijdens de menopauze gebeurt, komen psychische problemen ook vaak voor in de postmenopauze, omdat de meeste symptomen het verstrijken van de jaren en het natuurlijke verouderingsproces weerspiegelen, iets dat veel vrouwen niet kunnen aannemen zonder professionele hulp. Daarom is het erg belangrijk om dit stadium zo voorbereid en bewust te bereiken als de menopauze.

Postmenopauzale zorg

Postmenopauze: hoe ermee om te gaan

de postmenopauze Het vindt plaats op een gecompliceerde leeftijd waarin veel vrouwen worden overwonnen door het ongemak van leeftijd en geen kracht hebben om te vechten tegen veroudering. En we hebben het niet alleen over een esthetische kwestie, maar ook over de kwaliteit van het leven, dus het is essentieel om deze fase in een goede fysieke en mentale vorm aan te gaan.

En het is dat geen vrouw moet aftreden voor een leeftijdsprobleem aan je gezondheid, om je fysieke uiterlijk te behouden, aan een sociaal leven, fit te zijn, te sporten, een wakker geest te hebben en te genieten van een bevredigend seksleven. Aspecten die veel vrouwen opgeven in de postmenopauze omdat ze niet wisten hoe ze met de meest voorkomende aandoeningen moesten omgaan.

Het is een feit dat we een leven lang hebben om ons in deze fase van de postmenopauze voor te bereiden en te bereiken in de juiste fysieke omstandigheden, een uitgebalanceerd dieet te volgen en fysieke oefeningen te doen die geschikt zijn voor onze situatie. Houd ons ook op de hoogte Over de gevolgen en mogelijke remedies om de symptomen van de menopauze te verlichten, kunnen we de verschillende stadia van een beter humeur onder ogen zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *