Waarom krijgen ze paarse nagels

Oorzaken van paarse nagels

Wanneer de kleur van onze nagels Het heeft geen roze tint, het is de oorzaak van een probleem in onze gezondheid of in onze levensgewoonten.

Naast de gele kleur is er nog een andere kleur die op een aandoening in ons lichaam duidt de paarse. Het kan meestal te wijten zijn aan een klein trauma of klap dat we in onze nagels provoceren zonder het te beseffen, maar het kan ook te wijten zijn aan andere problemen:

Oorzaken van paarse nagels

Slechte bloedsomloop: Wanneer ons bloed correct circuleert, kunnen onze handen een blauwachtige of paarse tint hebben omdat het bloed niet zuurstofrijk is.

Ziekte van Raynaud: Deze ziekte treft één op de twintig mensen. Het treft meestal mensen ouder dan 40 jaar, meestal vrouwen en hun symptomen zijn paarse nagels en zeer koude handen. Deze ziekte veroorzaakt veranderingen in de bloedsomloop en manifesteert zich in deze symptomen.

Tennis of loper vinger: Wanneer we veel sporten, komt de paarse kleur in onze teennagels veel voor. Het komt vooral voor als we een kleine blessure hebben, we dragen schoenen die te strak zijn, we rennen bergafwaarts of onze nagels zijn te lang of vervormd.

Als het te wijten was aan een kleine klap of trauma, zal de paarse nagel na enkele dagen verbeteren zonder enige behandeling. Maar als het een zware klap is of de pijn niet stopt, is het noodzakelijk om een ​​arts te raadplegen om het verzamelde bloed eruit te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *