Houd je van ham? Neem het op in uw dieet om gewicht te verliezen. Hij meent het!

Neem de ham op in uw dieet om gewicht te verliezen

de Serranoham het is het meest karakteristieke voedsel van de Spaanse gastronomie. Hoewel het zijn nadelige gevolgen heeft, vallen de meeste mensen voor de smaak van wat velen een delicatesse beschouwen, en steeds meer landen nemen de ham op als een van de basisproducten die uit ons land worden geïmporteerd. Maar hoewel ham een ​​van die voedingsmiddelen is die bijna iedereen lekker vindt, zijn er veel vrouwen die zichzelf dit plezier ontnemen omdat het als een van de belangrijkste wordt beschouwdvijanden van uw dieet.

Serranoham en vet

Ofwel omdat het dier waaruit de ham komt, dat wil zeggen,het varken, Het is nauw verwant aan overtollig vet en extra kilo’s, omdat dat witachtige gedeelte een vettige zonde lijkt, serranoham is geworden een verboden eten voor iedereen die probeert af te vallen. In feite kun je met bijna geen van de afslankdieet die we kennen ham eten.

Serranoham in het dieet, word je dik?

Dat hammesten is echter een van de vele mythen die rond bepaalde voedingsmiddelen circuleren. Natuurlijk maakt de ham je dik, alles wat we eten wordt dik, maar de ham heeft niet zoveel vet als we denken. Een ding om in gedachten te houden is dat 100 gram serranoham bevat160 calorieën Maar het is niet alleen dat de ham je niet zo dik maakt als veel mensen geloven, maar gezien zijn highvoedingsbijdrage, Het wordt een bondgenoot van afslankdieet, die ons vaak niet alle vitaminen en mineralen levert die we nodig hebben.

Dit verandert het beeld dat we hadden van ham als voedsel dat verboden is in de voeding en we kunnen ook zeggen dat ham onmisbaar is ineen uitgebalanceerd dieet, vooral als we alle gezonde voordelen van willen krijgenMediterraan dieet.

Wordt de Serranoham dik? We ontmantelen deze en andere mythen

Het is al duidelijk geworden dat de ham niet zo dik wordt als meestal wordt gedacht. Dit is echter niet de enige mythe die rond dit heerlijke product circuleert. Wil je weten wat waar is en wat een leugen is? Attent!

1 De ham is beter geconserveerd als we hem afdekken met zijn eigen vet

Fout! Als we het been van de ham met zijn eigen vet bedekken, voorkomen we dat het goed zuurstof toevoegt. En dit is niet het enige. Vet is een krachtige component die geur doordringt over alles wat het aanraakt. Wat betekent dit Dat als we de ham ermee bedekken, we de smaak aanzienlijk zullen veranderen. Is het je al duidelijk dat het geen goed idee is? Het beste is het te bedekken gebruik een vaatdoek Laat geen pluisjes los. Het hoofddoel is niet om het licht te geven en minder blootstelling aan lucht te hebben.

2 Je moet het op een bord laten temperen voordat je het gaat eten

Fout! De ham is het beste vers gesneden. En als je direct van de snee kunt eten, nog beter. Als we het op een bord laten liggen, is het enige dat we krijgen om olie te verliezen, wat het die heerlijke smaak geeft.

3 De witte stippen van de ham zijn zout

Bullshit! Zeker meer dan eens heb je die kleine witte korrels in de ham gezien. Welnu, in tegenstelling tot wat gewoonlijk wordt gedacht, gaat het niet om zout, maar om tyrosinekristallen. Wat is dit Nou, niets meer en niets minder dan een aminozuur dat verantwoordelijk is voor het vormen van eiwitten. Het is niet slecht of schadelijk, integendeel, het betekent dat de ham een ​​heeft gehad optimale genezing en rijping. Verrassend, wat als?

4 Serranoham produceert cholesterol

Serranoham om af te vallen, werkt het?

Een mythe zo groot als een huis! Serranoham Het is rijk aan vetten van goede kwaliteit (Het bevat 60% onverzadigde vetzuren, voornamelijk oliezuur). Dit betekent dat ham, in tegenstelling tot het verhogen van cholesterol, helpt het te reguleren door het verhogen van goede cholesterol (HDL) en het verlagen van slechte cholesterol (LDL). Bovendien helpt het ook om het hart te beschermen!

5 Eikelham is afkomstig van varkens die zich alleen voeden met eikel

Valse! Eikelhammen zijn afkomstig van dieren die de laatste fase van hun leven passeren in vrijheid. In die tijd voeden ze zich met fruit, wortels, kruiden en eikels. Maar totdat ze worden overgebracht naar de weide, ze leven op basis van voer.

Ham voordelen

Misschien is het enige bezwaar dat we tegen de ham kunnen indienenuw zoutinname, wat problemen kan veroorzaken voor mensen met hypertensie. In deze gevallen is het beter om de aanbevelingen van de arts te volgen. Maar in de rest van de gevallen is het enige dat we in de ham vindenvoedingswaarde voordelen.

Ham voorziet ons lichaam van eiwitten, vitamines, vooral groep B en mineralen zoals zink, calcium, fosfor, magnesium en ijzer, dus het gebruik ervan wordt aanbevolen ingevallen van bloedarmoede en osteoporose (Hamconsumptie is goed om botverlies te beschermen). En al deze voedingsstoffen blijven in de schaduw wanneer we het meest over de ham horen zijn smaak maar afwijzing van uw calorie-inname.

We verdedigen de consumptie van serranoham zonder bang te zijn om aan te komen. Als je voor jezelf zorgt met het voedsel om die extra kilo’s te verwijderen, hoef ik niet bang te zijn voor de ham, integendeel, je kunt het aan je salades toevoegen en je zult dus niet het gevoel hebben dat je jezelf iets berooft, wat tenslotte wat is het faalt veel diëten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *