Afscheid liefdesgedicht: hoe zeg je vaarwel tegen je partner

Een romantisch vaarwel liefdesgedicht: hoe zeg je vaarwel tegen je partner

Liefde, ondanks wat de films ons laten zien, duurt niet eeuwig. De meeste relaties eindigen omdat, ondanks dat we er ons hele hart in hebben gestoken, er een tijd komt dat de wegen uit elkaar gaan. Als het tijd is om afscheid te nemen, kunnen we de pauze zoeten met een vaarwel liefdesgedicht.

Waarom een ​​liefdesgedicht schrijven om afscheid te nemen van je partner

Hoewel het lijkt alsof poëzie alleen voor gelukkige momenten is, de trieste liefdesgedichtenZe kunnen ons helpen een moeilijke tijd zoals een pauze te verzachten. Er zijn veel redenen om een ​​gedicht te schrijven in een tijd als deze.

1 Hiermee kunt u over uw gevoelens praten

Praten over wat we vanbinnen voelen en verzamelen is altijd goed, maar nog meer in een situatie als deze, waarin emoties zich in ons ophopen. Een liefdesgedicht is het perfecte excuus om over je gevoelens te praten. Afscheid en pauzes zijn vaak gemakkelijk om te gaan wanneer we in staat zijn om communiceren wat ons bezighoudt.

2 Omdat poëzie mooi is

Poëzie is een van de mooiste composities en uitdrukkingen en in een moment van afscheid moet je jezelf omringen met mooie dingen.

3 Het zal u helpen begrijpen wat er gebeurt

Wanneer je een ingewikkeld idee uitdrukt, lijkt het vereenvoudigd, toch? Er gaat niets boven analyseren en hardop een probleem zeggen om te stoppen met zoeken zo moeilijk aan te pakken. Hetzelfde geldt voor poëzie; Een afscheids liefdesgedicht zal je helpen beter te begrijpen wat er gebeurt en wat je voelt. Je gaat diep in je manier van zijn. Streef er ook naar Door een gedicht te schrijven, kun je je fantasie en creativiteit stimuleren.

Zeg vaarwel met een afscheidsgedicht

4 Iedereen kan een gedicht schrijven

Met een beetje inspiratie, geduld en verlangen, iedereen kan een mooi gedicht schrijven. Je eerste poëzie is misschien niet op het niveau van die van Federico García Lorca, maar als je oefent zullen ze aan kwaliteit winnen. In het begin kost het je veel om de juiste woorden voor je poëzie te vinden, maar je zult de truc doen en het zal gemakkelijker voor je zijn.

5 Het zal je helpen je eigen ‘ik’ te creëren

Het schrijven van een liefdesgedicht, waarin je al je gedachten en ervaringen verandert, zal je helpen Vind opnieuw je eigen identiteit. Na een breuk is het heel goed mogelijk dat je zelfrespect is beschadigd en je moet werken om je zelfrespect te herstellen.

6 Omdat je het verdient

Als je relatie vanaf het begin heel romantisch is geweest, verdien je het om het paar te eindigen met een liefdesgedicht. Een conventionele breuk zou geen recht doen aan alles wat je hebt meegemaakt om op dit moment te komen, waarin iedereen aan zijn eigen reis moet beginnen.

Hoe romantische poëzie zou moeten zijn

Zelf het liefdesgedicht schrijven is beter dan dat van iemand anders lenen. Op deze manier zal poëzie puurder en persoonlijker zijn, omdat het zal praten over wat je pauze heeft veroorzaakt. Zo zal poëzie het hart raken van wat je vriend tot nu toe was geweest, die het gemakkelijker zal hebben om te begrijpen wat je wilt zeggen.

Romantische gedichten voor een paar uit elkaar gaan

Houd bij het schrijven van een gedicht rekening met de volgende tips.

+ Je afscheidsgedicht moet over je emoties praten. Op deze manier zal de persoon die het leest begrijpen hoe u zich voelt over wat er is gebeurd. Het is niet de moeite waard om verlegen te zijn.

+ Onthoud altijd de reden waarom u deze brief schrijft. Verhoogde gevoelens, zoals de pijn van je uiteenvallen, zullen je helpen inspiratie om de juiste woorden te vinden om het uiteenvallen aan te kondigen. Elk vers zal een grote betekenis krijgen die alleen jij zult weten.

+ Lees veel poëzieboeken om de kenmerken van dit literaire genre te begrijpen en daarom vloeiend te leren bij het schrijven van je eigen gedichten.

+ U kunt alle gebruiken literaire bronnen die u handig acht: metaforen, similes, anaphora … maar vermijd clichés!

+ Eenmaal voltooid, maar voordat het wordt afgeleverd het gedicht aan je partner om afscheid te nemen, je zou het eens moeten bekijken. Merk op dat het idee dat je wilt overbrengen goed wordt begrepen, dat het mooi is, dat het geen spelfouten heeft … Het zal nuttig zijn om het mentaal te lezen, maar ook hardop, omdat je beter wordt in het idee hoe het klinkt. Je kunt zelfs iemand die je vertrouwt vragen om het te lezen om een ​​onpartijdige mening te hebben.

Triest vaarwel liefdesgedicht voor je vriendje

Als je je niet kunt voelen schrijf je eigen afscheids liefdesgedicht, je kunt altijd naar de woorden van een andere auteur gaan die heeft gezegd wat je op dit moment voelt. Om je vriend bijvoorbeeld te laten begrijpen dat alles voorbij is, kun je je wenden tot de woorden van Luciana Carelli.

In de eenzaamheid van deze vier muren,
Ik zeg vaarwel …
opgesloten in mijn gedachten
Ik zeg vaarwel tegen de mooiste die ik ooit heb geleefd
Zonder nog een minuut te vechten voor je liefde,
zonder te wachten op de ontmoeting van onze lichamen in één.

Ik ga ver, waar je me niet kunt vinden.
Ik zal van hier in meer stuk brandhout zijn
dat is niet ingeschakeld
het vuur van je lippen,
Ik zal sneeuw zijn onder de gesmolten zon
op weg naar de oneindige wateren
en ik zal daar verdwalen.

Ik zal je van verre in de gaten houden en ik zal goed voor je ziel zorgen.
Vandaag vraag ik meer om liefde
zoek me niet, want het is laat
en mijn leven was verdwenen

Met de woorden in dit liefdesgedicht kun je dit hoofdstuk van je leven afsluiten en je vriendje helpen verder te gaan zonder te kijken naar wat je hebt gedeeld. Je zult altijd de liefde en herinnering hebben van de momenten die je met elkaar hebt gedeeld, maar het is tijd om deze woorden op te schrijven die je helpen netjes te breken en de zoektocht naar een nieuwe liefde te beginnen.

Maar als deze poëzie niet aan alle eisen voldoet die je zoekt, hebben we in Diario Femenino nog veel meer liefdesgedichten die je kunnen inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *