Hoe vaak moet het spiraaltje worden gecontroleerd

Controleer het spiraaltje

De keuze van het spiraaltje als anticonceptiemethode, gezien het brede aanbod dat momenteel bestaat, moet gebaseerd zijn op krachtige argumenten. Enkele van de belangrijkste zijn de betrouwbaarheid en de duur ervan. de DIU Het is, door opmerkelijk verschil, het niet-permanente anticonceptiemiddel dat voor een langere periode kan worden gebruikt.

Desondanks heeft het spiraaltje ook nodig zorg en beoordeling. Het is belangrijk om hiermee rekening te houden en ons goed te informeren voordat we een spiraaltje aanschaffen, want hoewel het niet zo periodiek is als andere systemen, moeten we sommige routines volgen.

Regelmatige beoordelingen van het spiraaltje

Om te weten hoe de IUD-herziening wordt uitgevoerd, is het eerst noodzakelijk om te weten hoe het werkt. Het spiraaltje is een klein plastic en koperen apparaat dat in de baarmoederhals wordt geplaatst. Er zijn twee verschillende modellen: de koperen IUD, die alleen mechanisch werkt, en de Mirena IUD, die deze combineert met een hormonale werking

Ondanks dit verschil is de waarheid dat het spiraaltje een zeer vergelijkbaar ontwerp heeft in al zijn modaliteiten. Nadat het spiraaltje is geplaatst, zijn er nog wat over threads eraan bevestigd, zodat ze voor de vrouw toegankelijk zijn door de vingers in te steken. Dit is de meest effectieve manier om te controleren of het spiraaltje is verplaatst en regelmatig moet worden uitgevoerd.

De aanbeveling is om het spiraaltje elke maand na de menstruatie te controleren en onmiddellijk naar de gynaecoloog als u de draad niet voelt of korter aanvoelt, is deze mogelijk verplaatst of verwijderd. Het moet ook worden gecontroleerd als we ongemak voelen, als de bijwerkingen veranderen of worden geaccentueerd of als er symptomen van zwangerschap zijn. In dat geval zal de arts de nodige tests uitvoeren om te bepalen of het spiraaltje moet worden verwijderd of dat aanvullende maatregelen moeten worden genomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *