Is het spiraaltje een geschikt voorbehoedsmiddel voor nulliparas?

 IUD voor nulliparous

Onder de verschillende anticonceptiemethoden die we kunnen kiezen, is het spiraaltje een van de meest populaire vanwege zijn stabiliteit en effectiviteit. Het garandeert een 99% efficiëntie en, tenzij er contra-indicaties zijn, kan een groot aantal vrouwen het gebruiken. Maar kunnen vrouwen die geen kinderen hebben gehad het gebruiken?

Eerst moeten we weten hoe het spiraaltje werkt om te weten of het geschikt is voor vrouwen die niet zwanger zijn geweest. Het spiraaltje is een klein T-vormig apparaat, gemaakt van plastic en koper, dat in de baarmoederhals wordt ingebracht om zwangerschap mechanisch te voorkomen door te blokkeren, en in het geval van het Mirena-spiraaltje ook dankzij de afgifte van het hormoon levonorgestrel.

IUD gebruik bij vrouwen zonder kinderen

Daarom is er in principe geen contra-indicatie voor het gebruik van het spiraaltje door nullipare vrouwen, hoewel het niet wordt aanbevolen als ze geen geslachtsgemeenschap hebben gehad omdat het in de baarmoeder moet worden ingebracht en ongemak kan veroorzaken als Het maagdenvlies blijft intact. Mogelijk in het geval van nulliparous vrouwen het ongemak is groter tijdens het plaatsen van het spiraaltje maar verhindert dit niet.

Er is echter geen verschil tussen vrouwen die nietig zijn en degenen die zijn bevallen in termen van werkzaamheid en veiligheid van het spiraaltje. Studies hebben aangetoond dat het spiraaltje in vergelijking met andere alternatieven, zoals de anticonceptiepil, even werkzaam is. Het enige verschil is dat het spiraaltje tijdens de menstruatie tijdens de eerste maanden meer bloedingen vertoonde, zich later stabiliseerde en in veel gevallen verdween, een fenomeen dat bekend staat als amenorroe.

Tevredenheid met beide methoden is ook vergelijkbaar, 93% van de nullipare vrouwen versus 95% van de vrouwen met kinderen, dus kan worden geconcludeerd dat het vermijden van mogelijke bijwerkingen, problemen of contra-indicaties, het koperen spiraaltje en Mirena spiraaltje zijn een contraceptieve methode Geschikt voor nulliparous.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *