Puistjes in de vagina: oorzaken en behandeling

Puistjes in de vagina

Vaginale puistjes zijn een ontsteking van de huid van ons intieme gebied dat we vanwege hun elasticiteit en vochteigenschappen moeten behandelen, ze maken het erg delicaat.

Oorzaken van vaginale puistjes

Deze granieten kunnen te wijten zijn aan een eenvoudige puistje, een cystic haar of een symptoom van een ziekte, dus we moeten onze arts raadplegen Om ons te diagnosticeren.

Als we het hebben over kleine puistjes op de vaginale lippen die nZe produceren veel jeuk, we zullen zeker een soort schimmel tegenkomen. Het beste is om de gynaecoloog te raadplegen om ons een behandeling te geven, die over enkele dagen zal verdwijnen.

Wanneer we een ontharingsbehandeling ondergaan, met mes of was, De haarzakje kan geïnfecteerd raken als het groeit en vormt een kleine infectie die verandert in een graniet. Dit wordt folliculitis genoemd.

Meestal als we een graniet in de opening van de vagina of vaginale lippen vinden, kan dit Human Papillomavirus zijn.

Behandeling van de puistjes van de vagina

In het geval van een cystisch haar, graniet kan ergens een donkere kleur hebben, omdat het haar onder de huid zit. Er zijn cremieten die de huid van graniet verzachten en binnen enkele dagen zal het graniet verdwijnen zonder grote complicaties.Als we zeker weten dat het geen haar is, vraag dan zo snel mogelijk een afspraak met de arts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *