Een laag zelfbeeld schaadt de gezondheid ernstig: 5 gevolgen

Het belang van eigenwaarde voor de gezondheid

We praten over problemen met eigenwaarde en hebben betrekking op onderwerpen als veiligheid, vertrouwen of onafhankelijkheid. Soms laten we een ander aspect buiten beschouwing dat kan worden beïnvloed door een laag zelfbeeld en met zeer negatieve gevolgen, namelijk gezondheid. Omdat het waarderen van onszelf onder de realiteit niet alleen van invloed is op de emotionele gezondheid, beïnvloedt ook de lichamelijke gezondheid.

In Diario Femenino hebben we dit onderzocht de gevolgen die u kunnen hebben een laag zelfbeeld hebben en dit zijn de conclusies die we hebben getrokken. Als je je lage humeur wilt verhelpen, let dan goed op!

5 gevolgen van een laag zelfbeeld

1 slapeloosheid

Als slaapstoornissen over het algemeen hun oorsprong vinden in stress of boven verantwoordelijkheden, Het kan ook een gevolg zijn van een laag zelfbeeld. De frustratie en vitale ontevredenheid van het gevoel dat we niet competent zijn en van weinig waarde zijn, is een bron van slaapproblemen.

2 hypertensie

Een van de oorzaken van hypertensie is obesitas, een zittende levensstijl en emotionele stress. Problemen met eigenwaarde voegen toe aan deze lijst met oorzaken van hypertensie, vooral door vitaal pessimisme Het produceert een laag zelfbeeld door activiteiten tot een minimum te beperken.

3 depressie

Depressie is een van de moeilijkste ziekten, maar het laat zien dat wat er op emotioneel gebied gebeurt, onmiddellijk wordt overgedragen op het fysieke vlak. Een laag zelfbeeld hebben, om te denken dat we niets kunnen doen, Zelfs dat we het niet verdienen om gelukkig te zijn, het is een veilige toegang tot depressie.

Hoe laag zelfbeeld de gezondheid ernstig schaadt

4 Eetstoornissen

De problemen van eigenwaarde vaak verwijzen ze naar de esthetische uitstraling. Het is gebruikelijk om er lelijk uit te zien of er dik uit te zien wanneer u niet geniet van een goede emotionele stabiliteit. De volgende stap is om geobsedeerd te raken en te proberen dit te veranderen totdat we een eetstoornis tegenkomen.

5 zelfmoord

Het risico op zelfmoord onder mensen met een laag zelfbeeld is hoog. Iemand die zich niet bewust is van wat de moeite waard is, die zich niet geliefd voelt, die zich heeft opgesloten in pessimisme, wil dit leven misschien beëindigen zo negatief en frustrerend.

Hoe eigenwaarde te verhogen: eenvoudige tips

Stappen om het zelfvertrouwen te verbeteren

Het is niet eenvoudig, het is een grote inspanning en je zult het zeker niet alleen kunnen doen en je hebt hulp nodig, maar we verzekeren je dat je met een paar kleine veranderingen in je dagelijkse leven je zelfvertrouwen kunt verbeteren. Dat je jezelf meer gaat waarderen is slechts een kwestie van tijd. Hier zijn enkele kleine tips die u zullen helpen bij uw doel:

+ Wacht niet zitten: Als u niets doet om uw gedachten te veranderen, zullen ze niet alleen veranderen. Probeer te krijgen wat je echt wilt en wacht niet tot de kansen van het leven aan je deur komen kloppen. Het is tijd om je emotionele onzekerheid kwijt te raken en er naar op zoek te gaan. U kunt!

+ Denk positief: elke keer dat de negatieve gedachten je hoofd onder water willen zetten, verander dan onmiddellijk de chip. Denk aan alle goede dingen die je hebt en alle kleine momenten die je gelukkig maken.

+ Vermijd geen nieuwe situaties voor u: neem een ​​kans. Als je dat doet, zul je alles ontdekken wat je kunt verdienen, als je dat niet doet, zul je het nooit weten.

+ Leer ‘nee’ te zeggen: limieten instellen is erg belangrijk. Maakt niet uit wat anderen van u denken of denken. Het is essentieel dat u leert omgaan met elke situatie die op uw weg komt in het leven.

+ Druk je gevoelens uit: Vermijd met alle middelen uw emoties binnen, ongeacht de gevolgen die ze kunnen hebben. Door je gevoelens te leren uiten, voel je je beter en vergroot je je zelfrespect aanzienlijk.

De verandering ligt in jouw handen, je hoeft alleen maar de stap te zetten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *