Hoe mensen met een handicap te helpen

Werelddag voor personen met een handicap

3 december wordt gevierd op Internationale dag van personen met een handicap. De reden om deze dag op de kalender te wijzen, is om het publiek bewust te maken van de specifieke behoeften van mensen met een handicap en een garantie te bieden voor alle actieve participatie in de samenleving van deze mensen die een 15% van de wereldbevolking. Omdat vechten voor de rechten en integratie van mensen met een handicap een zaak van iedereen is.

Soorten handicaps

Er zijn verschillende soorten handicaps, maar het te bereiken doel is hetzelfde voor elke handicap: verwijder de barrières die de toegang tot de samenleving verhinderen. We hebben het niet alleen over het verwijderen van de architecturale barrières waarmee mensen te maken hebben lichamelijke handicap en met mobiliteitsproblemen, maar ook, maar van al die barrières die bijvoorbeeld communicatie met mensen verhinderen zintuiglijke handicap, die anderen die de toegang tot de arbeidsmarkt van mensen belemmeren cognitieve handicap of die de sociale participatie van mensen die dat hebben beperken psychische handicap.

Net zoals er verschillende vormen van handicaps zijn, varieert ook de oorzaak waarvoor die handicap wordt verworven. Het kan te wijten zijn aan een erfelijke of genetische factor degeneratieve ziekten of zelfs ongelukken. Maar u moet er rekening mee houden dat, afhankelijk van het type handicap, uw behoeften variëren. We kunnen een persoon met gehoorproblemen niet op dezelfde manier helpen als iemand met een dwarslaesie.

Help een persoon met een handicap

Het is waar dat er steeds meer regels op zijn gericht integratie van mensen met een handicap, maar het is ook waar dat in de meeste gevallen niet aan die regelgeving wordt voldaan. Het is dus gebruikelijk om mensen met fysieke handicaps te zien die geen toegang hebben tot bepaalde plaatsen in onze steden. Andere keren zijn het de blinden die moeite hebben met het uitvoeren van dagelijkse activiteiten, en er zijn veel mensen die zich afvragen hoe ze op hun persoonlijke manier kunnen helpen.

Het fundamentele advies als je een persoon met een handicap snel wilt helpen, is om jezelf in de plaats te stellen om het te weten wat heb je nodig. We kunnen de trottoirs niet verbreden, maar we kunnen een persoon in een rolstoel helpen enkele obstakels te overwinnen. We kunnen ook niets doen als het verkeerslicht geen geluidssignalen heeft, maar we kunnen onze arm aanbieden aan een blinde om de straat over te steken. Lichamelijk contact is erg belangrijk voor mensen met een zintuiglijke handicap. Een hand op uw schouder leunen is de beste manier om de aandacht te trekken van een persoon met visie of gehoorproblemen en vergeet niet dat mensen met een verstandelijke beperking niet als kinderen moeten worden gesproken, maar met liefde en eenvoudige taal.

Dit zijn slechts enkele trucs die ons helpen het naast elkaar bestaan met mensen met een handicap, maar hoewel individueel gedrag belangrijk is, moeten we in gedachten houden dat als we willen dat deze mensen met een handicap een volledig leven genieten op gelijke rechten en voorwaarden, de grootste implicatie moet komen van de instellingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *