Droom over rampen en natuurverschijnselen: betekenis van je dromen

Droom over rampen en natuurverschijnselen

Vele nachten kunnen we het niet helpen om wakker te worden te midden van een gevoel van angst, angst en hulpeloosheid vanwege een nachtmerrie of een onaangename droom. En de natuurrampen ze gaan die groep dromen binnen die we moeilijk kunnen assimileren.

Hetzelfde geldt voor de natuurlijke fenomenen, die zo buiten bereik zijn dat ze volledig onbegrijpelijk zijn en ons een gevoel van onbehagen bezorgen. Zoals bij alle dromen met tegenslagen, is dromen over rampen en natuurverschijnselen niet prettig, maar ze hebben niet altijd een negatieve betekenis.

Droom over rampen

De waarheid is dat dromen over rampen zoals aardbevingen, tsunami’s of overstromingen vrij vaak voorkomt en een herinnering is aan onze eigen kwetsbaarheid. Omdat niemand bereid is om een ​​dergelijke situatie onder ogen te zien, ongeacht hoeveel we in de bioscoop hebben gezien hoe er altijd een reddende held is in deze wanhopige omstandigheden.

Maar in het echte leven garandeert niemand ons dat de hoofdpersoon van de film ons lijkt te redden van een brand of veilig is voor de komst van een orkaan. En dat is iets dat ons onderbewustzijn kent en ons een aantal nachten wil testen door ons in het midden van een te plaatsen oorlog om te zien hoe we omgaan met oneiric tegenslagen.

Het testen van ons vermogen tot weerstand en overleven in dromen is een goede manier om te reflecteren op onze eigen persoonlijkheid, hoe we ons in het leven gedragen en onze stemming evalueren. Door bijvoorbeeld over een ziekte te dromen, kunnen we veel leren over hoe we met moeilijkheden worden geconfronteerd en hoeven we het niet altijd als een slecht voorteken te beschouwen.

Droom over natuurlijke fenomenen

Soms richten deze dromen met rampen zich op de grote tegenslagen van de mensheid, net als de oorlogende ziekten of de hongeraspecten die, hoewel ze soms niet ver genoeg zijn, onze gevoeligheid raken en ons herinneren aan de brutale ongelijkheid die op de verschillende plaatsen van de wereld bestaat.

Andere keren dromen we van natuurlijke fenomenen die een zekere rusteloosheid zoals sneeuw, de stormen of de stortregenss. Deze natuurlijke fenomenen, samen met andere krachtigere zoals orkanen of de vloedgolven Ze herinneren ons aan de kwetsbaarheid van de mens tegenover de natuur, misschien in een poging ons eraan te herinneren dat het soms beter is om te stoppen met ons zorgen te maken over wat we niet kunnen beheersen.

In elk geval zullen deze dromen met tegenslagen en natuurlijke fenomenen ons een bittere smaak geven bij het ontwaken en kunnen overdag zorgen baren. De interpretatie ervan is inderdaad meestal niet positief, maar we weten al dat we altijd een kunnen vinden geleerdheid In de zin van onze dromen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *