Maagpijn met misselijkheid: oorzaken en behandelingen

Maagpijn met misselijkheid

Misselijkheid is een medische terminologie die wordt gebruikt om het gevoel te beschrijven dat ons lichaam heeft wanneer de maag is scrambled die bovendien zich al dan niet gepaard kan gaan met de wens om te braken. Deze misselijkheid kan in de vorm van symptomen gekoppeld zijn aan een veelvoud van pathologieën, maar de meest voorkomende is dat we ze associëren met maagklachten en spijsverteringsstoornissen in het algemeen. Op zichzelf mag de aanwezigheid van deze afwijkingen geen teken zijn van een ernstige ziekte, hoewel er in uitzonderlijke gevallen ernstige medische aandoeningen zijn die buikpijn en misselijkheid kunnen veroorzaken.

Oorzaken van het genereren van maagpijn en misselijkheid

Er zijn verschillende problemen die misselijkheid kunnen veroorzaken bij de gebruikelijke buikpijn. Het is het geval van spijsverteringspathologieën zoals leverontsteking of hepatitis, darmocclusie, virale infecties zoals gastro-enteritis, ontsteking van de alvleesklier of pancreatitis, gastro-oesofageale reflux, ontsteking van de nieren of galblaas en irritatie van zowel de maag als de appendix of van de bekkenorganen. In het specifieke geval van vrouwen zijn er ongemakken geassocieerd met constipatie en gewone menstruatie die symptomen kunnen veroorzaken zoals die beschreven.

de ziekte In combinatie met maagpijn kunnen ze ook worden veroorzaakt door de aanwezigheid van chemicaliën in ons lichaam. Dit is het geval met medicijnen die vaak misselijkheid veroorzaken als bijwerking, de aanwezigheid van reproductieve hormonen, lage bloedsuikerspiegels, het misbruik van giftige stoffen zoals alcohol, tabak of drugs , van voedselallergieën, vergiftiging en anesthesie na een operatie.

Behandelingen voor maagpijn met misselijkheid

Als we symptomen zoals de beschreven tegenkomen, moeten we ons tot de arts wenden om een ​​effectieve oplossing voor ons probleem te vinden. Vaak is misselijkheid echter niet nodig specifieke behandeling, hoewel we een aantal basisaanbevelingen kunnen volgen die ons kunnen helpen deze anomalie te overwinnen:

+ Drink kamille, vermijd gefrituurd voedsel en dranken met cafeïne.

+ Drink veel heldere vloeistoffen zoals water.

+ Er zijn ook medicijnen zoals antacida, dimenhydrinate of meclizine hydrochloride die misselijkheid kunnen voorkomen en hersenreceptoren kunnen blokkeren die braken veroorzaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *