Wat de kleur van je voeten kan aangeven over je gezondheid

Voeten en de relatie met uw gezondheid

voeten ze kunnen alles over onze gezondheid onthullen en hun kleur is een indicatiesleutel om te weten hoe we zijn en wat de gezondheid kan beïnvloeden.

Als de voeten aan een bepaald type stoornis lijden, kunnen ze bij anderen worden geactiveerd ziekten ernstiger en onmiddellijk. Om dit te voorkomen, moeten we letten op onze kleur van de voeten en, vooral als de ongewone toon is veranderd.

De kleur van je voeten en je gezondheid

Heb je ooit de kleur van je voeten opgemerkt? Je denkt misschien dat ze dezelfde schaduw hebben als de rest van je huid, maar je zult misschien verrast zijn. Besteed aandacht aan de overheersende tint van je voeten en ontdek een beetje hieronder Wat zou het kunnen betekenen?

Probeer niet te alarmeren met uw zelfdiagnose. Als u een van deze tekenen op uw voeten detecteert, wordt u aangeraden om naar uw arts te gaan om uw geval te evalueren en te beslissen of u een behandeling nodig heeft.

1 Rode, witte of blauwe voeten

De variatie van de kleur van de voeten of van je vingers die van de bank naar het blauw gaan en in het rood eindigen, kan betekenen dat we last hebben van Ziekte van Raynaud. Deze pathologie beïnvloedt de bloedvaten en zorgt ervoor dat ze samentrekken als we het koud hebben of stress hebben. Voor een effectievere diagnose is het noodzakelijk om naar de huisarts te gaan en ernstigere problemen uit te sluiten.

2 Gele teennagels

In dit geval zijn het de teennagels die van kleur zijn veranderd en geelachtig zijn. Het is meestal een schimmelinfectie die zich onder de teennagel bevindt en die te wijten is aan douchen in openbare baden of het hebben van de natte of natte voeten voor een lange tijd. Als het vaak voorkomt, kan dit verband houden met diabetes, reumatoïde artritis en andere immuundeficiënties.

3 Groene voeten

Als uw voeten een groene kleur hebben en niet zijn veroorzaakt door externe factoren, kan dit te wijten zijn aan problemen met de huid milt of in de lymfestelsel. Een dergelijke onverwachte verandering vereist onmiddellijk een diagnose van uw arts.

Dit is wat de kleur van je voeten kan aangeven over je gezondheid

4 Paarse voeten

Wanneer de voeten erg koud en paars zijn, is dit te wijten aan een slechte bloedcirculatie. De pathologie wordt cyanose genoemd en presenteert, naast de symptomen van koude en paarse voeten, anderen zoals vochtophoping en mentale verwarring. Als dit gebeurt, moet u niet naar uw arts gaan voor een evaluatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *