Ik voel me eenzaam en verdrietig

Waarom ik me eenzaam en verdrietig voel

Er zijn moeilijke tijden in het leven. Vele.Voel je eenzaamzonder het bedrijf of de steun van een geliefdeHet is een moeilijke ervaring die we allemaal hebben gehad Op een gegeven moment in ons leven. Eenzaamheid is niet alleen alleen zijn, dit is een klein probleem omdat veel vrouwen alleen moeten zijn. Het is heel moeilijk om je leeg te voelen, zelfs als je omringd bent door veel mensen. Als je het ook zei ‘Ik voel me eenzaam en verdrietig’ ooit zal dit artikel je veel interesseren.

Waarom ik me eenzaam voel

Eenzaamheid is meestal niet de afwezigheid van belangrijke mensen in het leven, de achtergrond van dit gevoel heeft meer te maken metwat we niet hebben gedaan voor ons leven. Wanneer we ons om X-redenen alleen voelen omdat niemand ons begrijpt, omdat de omstandigheden die we in het leven verwachten niet bestaan,Alles lijkt nergens op te slaan. Wat te doen in deze omstandigheden?

de geestelijke gezondheidsproblemen Ze vormen wereldwijd een van de belangrijkste oorzaken van handicaps. En deze aandoeningen, waaronder depressie, verslavingen, schizofrenie en bipolaire stoornis, zijn even belangrijk in de ontwikkeling als in geïndustrialiseerde landen. Het is geen probleem van rijk of arm, maar van sociale uitsluiting. Voorkomen dat mensen alleen zijn, maakt deel uit van het bevorderen van de gezondheid. Mensen alleen worden meer ziek dan ze op de een of andere manier gegroepeerd zijn, of in familie, of als een paar, of weeft netwerken met de samenleving.

Wat te doen als ik me alleen voel?

Wat kan ik doen als ik me eenzaam en verdrietig voel in het leven?

Degene die de mogelijkheid niet heeft in verbinding staan ​​met elkaarAls je zegt of luistert, word je zieker. Het is beter om sociale banden te hebben dan alleen te zijn. 

Als we ons slecht voelen, lijkt eenzaamheid onze grootste vijand te zijn, maar in werkelijkheid is het een podium waarvan u kunt profiteren Om heel sterk te worden. Ik weet dat woorden geweldig klinken als het gaat om het horen van advies als de realiteit in je pijn is als je zo’n moment doormaakt.

Veel vrouwen investeren materieel en energetisch in verschillende aspecten om zichzelf te bevredigen, maarinvesteer tijd en geld in een therapeut Meestal niet zoals gewoonlijk. Wanneer eenzaamheid onhoudbaar is om te dragen, moeten we realistisch zijn enbesef dat we een professionele vertrouweling nodig hebben die ons kunnen voorzien van adequate begeleiding en die ons kunnen aanmoedigen.

Stop met je eenzaam en verdrietig te voelen! Zeer nuttige tips

Tips zodat je je niet langer eenzaam en verdrietig kunt voelen

Als je je vreselijk alleen voelt, is het eerste wat je hoeft te doen, geen medelijden met jezelf te hebben en actie te ondernemen. Er zijn bepaalde psychologische strategieën die u kunnen helpen accepteer eenzaamheid, verbeter je humeur en maak contact met mensen. Kijk!

+ Vertel iemand hoe je je voelt

Denk aan een vriend die je in het verleden heeft gesteund of bij wie je je op je gemak voelt en bel hem. In het begin kost het je misschien wat, maar dat kunnen we je verzekeren wees eerlijk met iemand en kom uit je ware gevoelens Je zult je zoveel beter voelen.

+ Mediteer gedurende 10 minuten per dag

Verschillende studies zorgen daarvoor Meditatie kan de negatieve effecten van eenzaamheid verminderen. Meditatie is niet ingewikkeld, je hebt geen boek nodig of meld je aan voor lessen. Je moet gewoon leren je geest te trainen om je op het heden te concentreren zonder te worden weggevaagd door het verleden en de toekomst.

Ga op een comfortabele plek zitten, sluit je ogen en concentreer je op je ademhaling.  Als je afgeleid raakt en aan andere dingen begint te denken, gebeurt er niets, begin opnieuw. Het is gewoon een kwestie van oefenen dat je je geest leeg kunt laten.

+ Doe minstens drie keer per week 30 minuten aan lichaamsbeweging

Je zult er duizend keer zoveel van gehoord hebben heren sana in corpore sano. Een volkomen echte Latijnse date. Lichaam en geest gaan altijd hand in hand. Wat er met de één gebeurt, heeft gevolgen voor de ander en vice versa.

Daarom moet je het belang van sport op je humeur niet onderschatten. Lichaamsbeweging kan positieve gedachten versterken door het te oefenen. endorfines worden vrijgegeven, bekend als de hormonen van geluk. Bovendien verhoogt oefening ook de stofwisseling en helpt u zich beter te voelen over uzelf.

Een advies? Meld je aan voor danslessen of spinning. Je zult nieuwe mensen ontmoeten en van iedereen profiteren de voordelen van sport!

+ Adopteer een hond

Is er een betere levenspartner dan een huisdier? Absoluut niet! Honden zijn trouwe en aanhankelijke dieren die enorme liefde overbrengen. Als je er een adopteert, zie je alle voordelen die het heeft voor de geestelijke gezondheid: het dwingt je om te bewegen, mensen te ontmoeten, het zal je opbeuren… Heb je meer redenen nodig?

+ Doe iets voor anderen

Het is niet nodig om de maan aan iemand te laten zakken. Als je samenwerkt in een NGO of twee keer per maand een oude persoon houdt, zul je zien hoe snel je stopt met je alleen te voelen. Doe ook een heilzame daad Het zal je belonen met enorme dankbaarheid!

En jij? Heb je ooit je voelde je eenzaam en verdrietig? Deel uw ervaring met ons. Je kunt veel lezers helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *