Zeemeermin-tatoeages: de opstand van een sensuele betekenis

Zeemeermin-tatoeages en hun betekenisDe interpretatie van zeemeermin-tatoeages. Instagram

de sirenes ze zijn een van de meest bekende mythologische wezens, worden omringd door legends en daarom zijn ze zo geworden klassieke tatoeages Ze raken nooit uit de mode. Maar wat is de betekenis van dit soort tatoeages? Wat vertegenwoordigen zeemeerminnen? Als je erachter wilt komen, lees dan verder want we hebben alle antwoorden.

De interpretatie van zeemeermin-tatoeages

De sirenes zijn mythologische wezens met vrouwenlichaam en vissenstaart. Er is ook de mannelijke versie, hoewel ze in dit geval tritons worden genoemd. Het zijn echter de zeemeerminnen die de meeste populariteit genieten en deels vanwege het grote aantal series en films die hen inspireren, van The Little Mermaid tot plons door kinderreeksen gaan zoals H2O of De zeemeerminnen van Mako.

In allemaal verschijnen sirenes als een veel zoeter versie van wat ze in de mythologie begonnen te worden. Hoewel het waar is dat ze werden geassocieerd met de godinnen Aphrodite en Venus van Grieken en Romeinen, godheden van liefde, hebben ze altijd een donkere kant. Degenen die in de eerste plaats over deze wezens begonnen te praten waren de zeelieden, die na lange periodes op volle zee beweerde ze te hebben gezien. Ze schreven kwade krachten aan hen toe omdat ze dat verzekerden de kracht van zijn lied trok schepen aan naar de rotsen en rotsen waarop ze rustten en Ze hebben ze schipbreuk gemaakt.

Daarom zijn ze altijd een terugkerend symbool geweest matrozen tatoeages samen met de ankers en boten. Tegenwoordig worden ze gebruikt om te vertegenwoordigen destructieve liefdes, zoals degenen die zeelieden ter dood brachten die verliefd op hen werden. Daarom worden ze ook uitgevoerd om de Vrouwelijke kracht, sensualiteit en passie.

Een andere betekenis is die van meeslepen door instincten. In deze zin is een zeemeermin-tatoeage allemaal een daad van opstand, omdat het betekent breken met sociale conventies en een eigen weg inslaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *