5 manieren om buikpijn te voorkomen

Vijf manieren om buikpijn te voorkomen

Maagpijn komt zo vaak voor omdat ze zich ontwikkelen door een breed scala aan factoren. Symptomen van ernstigere pathologieën kunnen het gevolg zijn van of afkomstig zijn van verschillende spijsverteringsafwijkingen zoals vergiftiging of allergieën. Omdat het kwalen zijn die onze dagelijkse routine verstoren en dat, zelfs met de mogelijkheid om ons in bed uitgeschakeld te laten, we meestal veel belang hechten aan het zoeken naar remedies Ze kunnen deze pijn verlichten, evenals trucs die preventieve acties kunnen onthullen. Daarom bieden we u een kleine gids met de vijf fundamentele manieren waarop generieke maagpijn kan worden voorkomen.

Hoe buikpijn te voorkomen

1 Houd er een uitgebalanceerde voeding Het is de eerste regel die we in gedachten moeten houden wanneer we proberen buikpijn te voorkomen. Maar niet alleen dieet is essentieel om deze problemen te ontwikkelen, maar ook de manier van eten. Langzaam en in kleine hoeveelheden eten garandeert minder zware spijsvertering en stelt ons in staat om gewone symptomen zoals gas, zwaarte, zuurgraad, pijn of malaise te voorkomen.

2 Je moet de hoeveelheid beperken vetrijk voedsel rijk aan suikers We eten dagelijks. Dit type producten heeft de neiging om een ​​grote hoeveelheid gassen te genereren die irritant zijn en ook ongemakkelijke buikzwelling genereren.

3 Zowel spanning als spanning ze kunnen ervoor zorgen dat de spieren van de buik overmatig gespannen worden. Als we proberen een toestand van overmatige angst of nervositeit te vermijden, kunnen we ook ruimtes genereren waarin buikpijn met een acuut karakter minder gebruikelijk is.

4 Houd een gezond gewicht terwijl evenwichtig is het essentieel om geen frequente maagpijn te lijden. Overgewicht betekent een grotere hoeveelheid vet in de buikstreek. Deze omstandigheid genereert een buitengewone opwaartse druk van de maag, hetgeen op zijn beurt vergemakkelijkt dat het zuur uit de spijsvertering terugkeert naar de maagholte. Dit is een van de fundamentele oorzaken van een gewone kwaal bij vrouwen zoals gastro-oesofageale reflux.

5 Als we actief blijven door de praktijk van lichamelijke oefening We kunnen, naast het bestrijden van overgewicht, het metabolisme activeren. Op deze manier kan de vertering van voedsel op een effectievere manier worden uitgevoerd dan wanneer we een absoluut zittend leven leiden en tegelijkertijd passief zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *