Branden in de voetzool: de oorzaken van dit ongemak

Brandende voeten

hebben brandend gevoel in de voeten Het kan worden veroorzaakt door schade aan de zenuwen van de benen, iets dat ook bekend staat als neuropathie. Hoewel veel medische aandoeningen ook verbranding van de voeten kunnen veroorzaken, zoals diabetes. De meeste brandende behandelingen in de voeten zijn gericht op het voorkomen van zenuwbeschadiging en het verminderen van pijn. Voetverzorging is essentieel om uw gezondheid te behouden.

Wat betekent branden in de voetzool

Heel vaak is neuropathie de oorzaak van brandende voeten. Beschadigde zenuwvezels zijn eerder hyperactief en veroorzaken pijn. Beschadigde zenuwen sturen pijnsignalen naar de hersenen, ook al is er geen letsel of letsel dat aantoont dat de voet gewond is.

De meeste mensen die last hebben van brandende voeten komen meestal voor omdat de zenuwen van de benen zijn beschadigd. Naast branden, voel je ook tintelingen en gevoelloosheid in je voeten. Veel mensen klagen dat ze het gevoel hebben dat hun voeten te gevoelig zijn om aan te raken en dit zal ze een min of meer brandend gevoel geven, omdat het niveau kan variëren van iets milds tot iets dat de persoon die eraan lijdt totaal onbekwaam maakt.

Diabetes en alcoholmisbruik zijn de meest voorkomende oorzaken van brandende voeten. Hoewel er veel andere oorzaken zijn die ook een branderig gevoel in de voeten kunnen veroorzaken, zoals: chronische nierziekte, vitamine B12- of B6-tekort, lage schildklierwaarden, HIV, medicatiebijwerkingen, oedeem of vochtretentie, onder andere hypertensie, infecties, schimmel of zwelling van de voet.

Wanneer je naast een tintelend gevoel in de voeten brandt, kun je ook roodheid, zwelling, toegenomen zweten, pijn of een branderig gevoel voelen. Als u naast deze symptomen nog andere heeft, moet u snel naar uw arts gaan voor het geval u een ernstigere aandoening heeft. Zoals deze uw arts kan de ernst beoordelen, de diagnose en denk na over de meest geschikte behandeling in uw geval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *