Hoe zijn de spieren van de buik?

Buikspieren

De spieren van de buik van de vrouw worden gevormd door verschillende groepen die in verschillende richtingen bewegen en hun acties combineren elkaar afhankelijk van de beweging die je maakt.

Dus, bijvoorbeeld, wanneer u de wervelkolom buigt, werkt u hoofdzakelijk het rectum van de buik; wanneer je je middel draait, ligt de nadruk van de oefening op de externe en interne obliques, en de abdominale transversale comprimeert je maag en werkt samen in het werk van de obliques.

De beste buikspieroefeningen voor vrouwen

De beste buikspieroefeningen voor vrouwen zijn die waarbij al deze spiergroepen vanuit verschillende hoeken worden betrokken, vooral schuine en dwarse, die verantwoordelijk zijn voor het aanspannen van uw maag, ook door de zijkanten en pas je taille fijn aan.

Daarom zijn meer dan duizenden herhalingen van de klassieke krimp die uitsluitend op de rectus abdominis werken (het voorste deel van het midden van je buik) noodzakelijk neem oefeningen op die de centrale spieren van ons lichaam activeren op een meer diepgaande en globale manier, met speciale nadruk op obliques en transversaal.

Weet jij hoe de spieren van de buik zijn? 

De dwarse spier is diep en vervult een echte functie vannatuurlijke gordel. Wanneer het samentrekt, vermindert het de diameter van de taille waardoor de wervelkolom wordt gestabiliseerd. Dit gebeurt wanneer we intra-abdominale druk veroorzaken, bijvoorbeeld bij hoesten of lachen.

Het probleem is dat deze belangrijke spier in veel gevallen gedeactiveerd is en zijn functie niet uitoefent. Als we erin slagen om het te activeren, zelfs onvrijwillig, zou het onze houding verbeteren, we zouden een hebben pijnvrije rug en smallere taille.

Vaak zijn onze buikspieren verborgen achter een min of meer dikke dop vetweefsel dat alleen kan worden verwijderd voor eten zorgen en een soort aerobe sport beoefenen -Lopen, zwemmen, fietsen …- een paar keer per week gedurende minstens 40 minuten. Gelokaliseerde behandelingen die het mogelijk maken om deze vetten te mobiliseren, helpen ook, vooral als je het combineert met fysieke routines omdat de effecten van beide elkaar versterken.

Een ander element dat het gebied niet begunstigt, is dat veel vrouwen, meer dan vet, hebben een slechte houding en daardoor zien ze eruit als een verwijde buik en hebben ze last van rugklachten. Houd gewoon de strakke buik, zoals geadviseerd door grootmoeders, opgeheven schouders en rechte en ontspannen nek om ons figuur te verbeteren. Deze contractie betekent 24 uur werken aan de buikspieren, dus het is effectiever dan 500 krimp. en doe niets anders tot de volgende dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *