Maag en rugpijn tegelijkertijd

Maag en rugpijn

Zowel rugpijn als maagklachten zijn momenteel twee veel voorkomende afwijkingen en zijn enkele van de belangrijkste oorzaken van werkverlof Onder werkende vrouwen. Dat beide gelijktijdig plaatsvinden en dat hun ontwikkeling uiteindelijk een soort relatie heeft, zijn vrij ongebruikelijke afleveringen en dat kan de ontwikkeling van een ernstiger pathologie betekenen. Ook het ritme van het leven van de moderne samenleving, de spanning zowel in ons werk als in onze privéomgeving zijn factoren die van invloed kunnen zijn op het ontstaan ​​van deze combinatie van ongemak.

Oorzaken die tegelijkertijd maag- en rugpijn veroorzaken

Gastro-oesofageale refluxziekte is een van de belangrijkste pathologieën die tegelijkertijd maag- en rugpijn kunnen ontwikkelen. Deze toestand doet zich voor wanneer de maagzuur Het lekt door de slokdarm in de keel en veroorzaakt symptomen zoals misselijkheid, hoofdpijn, ongemak in de buik, verlies van eetlust en pijn in de onderrug. Aan de andere kant kan ontsteking van de appendix leiden tot de meest acute fasen in de ontwikkeling van pijn zowel in de buik als in de rug.

De vrouwelijke urinewegen kunnen af ​​en toe kristallijne materie accumuleren in een materialisatie van de zogenaamde nierstenen. Het is een pathologie die zelden gewrichtspijnen in de maag en rug ontketent, maar wanneer grotere stenen worden gevormd, kunnen deze zich ontwikkelen terwijl het lichaam deze dikke materie probeert te verplaatsen door een zeer smal kanaal dat de urineleider wordt genoemd .

de rugpijn Het is meestal een anomalie die in de regel meestal met merkbare frequentie optreedt tijdens perioden die een toestand van omvatten zwangerschap, vooral vanwege de druk die wordt uitgeoefend door gewichtstoename op de rug van ons lichaam. Als zich parallel maagafwijkingen zoals diarree, constipatie of een andere functie met betrekking tot het spijsverteringsstelsel ontwikkelen, moeten we onze huisarts onmiddellijk op de hoogte stellen, omdat er een mogelijkheid is dat we aan een medische aandoening van enig belang lijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *