Lijst met verboden voedingsmiddelen als u hypothyreoïdie heeft

 Voedsel is niet toegestaan ​​als u hypothyreoïdie heeft

Hypothyreoïdie is een ziekte veroorzaakt door verminderde schildklieractiviteit. Dit is een endocriene systeemklier die het metabolisme regelt en reguleert. Wanneer het zijn activiteit vermindert, stopt het lichaam met het produceren van voldoende schildklierhormonen en daarom vertraagt ​​het metabolisme. Dit leidt ertoe dat vrouwen die aan deze ziekte lijden snel aankomen.

Als u lijdt aan hypothyreoïdie, moet u er rekening mee houden dat voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten (fruit zoals bosbessen of kersen), vitamine B en ijzer aanwezig moeten zijn in uw dieet. Bovendien moet u uw inname van omega-3-vetzuren, zoals visolie, verhogen.

U kunt een medische behandeling ondergaan of u kunt het advies krijgen om het gewoon een beetje onder controle te houden. Wat uw situatie ook is, er is een lijst met voedingsmiddelen die niet worden aanbevolen als u lijdt aan hypothyreoïdie

Hypothyreoïdie: voedingsmiddelen niet aanbevolen

1 koffie

Als u medicijnen gebruikt, kan cafeïne ervoor zorgen dat u de medicijnen niet volledig opneemt. Het wordt ten zeerste aanbevolen om koffie volledig uit uw dagelijkse consumptie te verwijderen, maar als u niet zonder kunt overleven, is de suggestie dat u de medicatie met water inneemt en tussen een half uur en een uur wacht om uw koffie te drinken.

2 Broccoli en Spruitjes

We praten over het consumeren van grote hoeveelheden van dit soort groenten. Als we dat doen, kunnen ze de productie van de schildklier verstoren en de werking van jodium blokkeren, essentieel voor de productie van schildklierhormonen.

3 Bewerkte voedingsmiddelen

Iedereen weet dat het niet handig is om verwerkt voedsel te misbruiken. Ze bevatten meestal veel suikers, verzadigde vetten en conserveermiddelen die, nog meer terecht, mensen met hypothyreoïdie niet zouden moeten consumeren. Enerzijds kunnen extra calorieën bijdragen aan gewichtstoename en anderzijds kunnen vetten en suikers de absorptie van medicijnen en de schildklierfunctie verstoren.

4 sojasaus

De kwestie van sojaconsumptie bij mensen die aan hypothyreoïdie lijden, heeft voor veel controverse gezorgd en zelfs vandaag is een kwestie van discussie. Aan de ene kant zijn er mensen die denken dat derivaten isoflavonen bevatten, die de schildklier kunnen veranderen. Andere experts beweren echter dat er geen aanwijzingen zijn dat soja daadwerkelijk die klier verstoort.

Het is het beste om het medicijn in te nemen en een paar uur te wachten om producten met soja te consumeren.

5 alcohol

Alcohol is een van de verboden voedingsmiddelen voor hypothyreoïdie

Dat alcohol veel calorieën bevat en kan bijdragen aan gewichtstoename is iets dat iedereen weet. Iedereen moet de consumptie van alcohol in zijn dagelijkse voeding elimineren of op zijn minst beperken. En zoals je kunt raden, hebben mensen met hypothyreoïdie daar nog meer redenen voor. Alcohol heeft een invloed op de schildklier en verlaagt de bloedspiegels, die op zichzelf lager zijn vanwege hun lage activiteit.

6 Glutenvrij voedsel

Wanneer we maar kunnen, is het beter om voedingsmiddelen te kiezen die glutenvrij zijn. Dit is een set eiwitten die voorkomt in granen zoals haver en tarwe en kan de absorptie van medicijnen die uw schildklier reguleren belemmeren.

7 Wat fruit

Als we het hebben over matig verbruik, is er geen probleem. Het misbruik van zeer zoete vruchten (dat wil zeggen rijk aan suikers) kan echter invloed hebben op onze schildklier. Misbruik van mango, aardbeien, ananas of peren wordt bijvoorbeeld niet aanbevolen.

8 Plantaardige oliën

We praten over maïs, soja of zonnebloem. Deze plantaardige oliën worden niet aanbevolen voor iedereen, omdat hun consumptie schildklierhormonen blokkeert en ontstekingen bevordert (wanneer het, als u aan deze ziekte lijdt, op zichzelf al ontstoken is). Of je al dan niet hypothyreoïdie hebt is altijd beter dan koken en eten met extra vergine olijfolie.

Rekening houdend met deze lijst van te vermijden voedingsmiddelen, het nemen van de medicatie (als u die heeft) en het opvolgen van alle adviezen van uw arts, krijgt u houd uw hypothyreoïdie onder controle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *