Kan ik een tatoeage krijgen als ik keloïde littekens heb? Risico’s en tips

De mogelijkheid om te tatoeëren met een keloïd litteken

Er zijn veel redenen die je kunt hebben op het moment van het krijgen van een tatoeage, zoals ze zijn mooi, ze hebben veel betekenis, ze zijn modern en gedurfd in gelijke delen. Bovendien zien ze er veel uit en geven ze een esthetisch pluspunt dat moeilijk te missen is.

En het is in deze laatste reden dat we de afschuwelijke littekens opnemen, vooral die van keloïden die het meest ingewikkeld zijn om te wissen en te verbergen. Dat is de reden waarom velen zich afvragen of ze kunnen een tatoeage krijgen als ze keloïde littekens hebben, en vooral als ze het kunnen camoufleren, de mogelijke risico’s en wat advies. Blijf lezen en je weet het antwoord dat je zoekt.

Wat is een keloid litteken?

Laten we eerst beginnen met goed te weten wat keloid healing is. Een keloid litteken is een kleinere of grotere huidstreep met een roze kleur en een volumineus uiterlijk. Het wordt voornamelijk gevormd door een overmatige aanmaak van collageen terwijl het wondgenezingsproces nog niet correct is voltooid, ongeacht het type. Andere factoren zoals genetica, anatomie of leeftijd kunnen ertoe leiden dat iemand meer last heeft van dit soort huidletsels.

We moeten welkeloidsHet zijn laesies in bepaalde delen van de huid die onder andere het gevolg kunnen zijn van chirurgische incisies, wonden, vaccinatie, brandwonden, piercings, waterpokken of acne. Het betekent niet dat al deze huidletsels resulteren in een keloid. Zoals we al eerder zeiden, de belangrijkste oorzaak is het teveel aan collageen wanneer de wond nog niet is gesloten.

Kun je de keloïde littekens? Dit is toch de vraag die nu door je hoofd gaat. Je moet weten dat het volgens de artsen erg ingewikkeld is om te vermijden, omdat in zijn formatie ook genetische, anatomische factoren interveniëren en het hangt ook veel af van de remedie na het verschijnen van de wond of huidletsel.

Wat is een keloid litteken?

Tatoeage en keloïde genezing, ja of nee?

Als we eenmaal duidelijk zijn over wat het is en wat de kenmerken zijn van een keloïde genezing, is het tijd om te weten of het kan worden bedekt met een prachtige tatoeage.

Het antwoord is ja,je kunt een tatoeage recht boven een merk van keloid krijgen. Natuurlijk moet je ook weten dat het uiterlijk van de tatoeage niet precies hetzelfde zal zijn als wanneer je het doet op een deel van de huid dat geen laesie heeft. Daarom moet je een ontwerp voor je tatoeage kiezen dat naar je zin is, maar dat ook ver boven het litteken kan gaan.

Een ander belangrijk punt voor je huid om zo min mogelijk pijn te doen is kies je tattoo-artiest goed. Ontmoet het centrum en de persoon die je gaat tatoeëren, en of je al dan niet ervaring hebt met tatoeages over dit soort littekens. Hij zal zelf degene zijn die je beter kan informeren hoe de tekening er op je huid zal uitzien, als er enige variatie in kleur of helderheid is vanwege het litteken en wat de zorg moet zijn die je moet volgen nadat je de tatoeage hebt gedaan. Onder hen het verband van je tatoeage tijdens de eerste uren en hoe je hem op moet doen, de crème die je moet dragen (als het alleen hydrateert of ook antibioticum is).

Het zal je ook informeren over hoe je de tatoeage en het omliggende gebied moet wassen, en hoe vaak per dag je het moet doen, als het normaal is dat je wat pijn opmerkt, vooral de dag nadat het ontwerp is voltooid en wat je moet doen als je de tatoeage ziet ontsteekt of krijgt een rozeachtige kleur.

Volg deze tips en je kunt rustig tatoeëren op een keloid litteken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *