Mirena IUD prijs: is het het waard?

Is het de prijs van de Mirena IUD waard?

Er zijn veel factoren waarmee u rekening moet houden voordat u de anticonceptiemethode kiest die het beste bij onze levensstijl en gezondheid past. Betrouwbaarheid, comfort, fysiologische reactie, bescherming tegen ziekten … zijn enkele van de dingen die we moeten beoordelen voordat we over een van beide beslissen. Maar hoe zit het met het economische aspect van voorbehoedsmiddelen? prijs Een factor om te overwegen?

Hoeveel kost het Mirena spiraaltje?

We kennen de betrouwbaarheid van het Mirena-spiraaltje dat 98% is, het comfort als een anticonceptiemethode die u 5 jaar kunt vergeten en de weinige bijwerkingen vanwege de kleine hoeveelheid hormonen die bij de werking worden gebruikt, dus a priori presenteert als de ideaal voorbehoedsmiddel.

We moeten echter erkennen dat de prijs van Mirena spiraaltje Het is vrij hoog. Geconfronteerd met de lage economische kosten als we andere methoden gebruiken, zoals het condoom of de pil, lijkt het Mirena-spiraaltje te schrikken met zijn prijs in Spanje 200 euro

Voor deze prijs moeten we de kosten van uw plaatsing toevoegen als u naar een privé-gynaecoloog gaat, dus de uiteindelijke prijs kan oplopen tot 300 of 400 euro. Maar je moet ook niet vergeten dat de duur van het spiraaltje van Mirena ongeveer is 5 jaarwaarmee het economische aspect in die tijd zou worden gecompenseerd.

Vraag naar de prijs van de Mirena IUD

Rekening houdend met het feit dat wanneer het gaat over anticonceptiemethoden het belangrijkste aspect dat moet worden overwogen gezondheid, lijkt het misschien een beetje frivool om te stoppen met nadenken over hoeveel het ons zal kosten Mirena spiraaltje. Maar het feit is dat vandaag de geld of het gebrek eraan is het die het laatste woord heeft in veel van onze beslissingen.

Al die vrouwen die de Mirena IUD al lang zonder probleem gebruiken, beweren dat de hoge prijs in de loop van de tijd wordt afgeschreven. En dat is onbetwistbaar. Er moet echter rekening mee worden gehouden dat niet alle vrouwen erin slagen zich goed aan te passen spiraaltje, wees het koper- of hormonale spiraaltje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *