Verschillen tussen de regel en implantatiebloedingen

Regel of implantatie bloeden: verschillen

Soms wachten we (of niet) op de komst van de regel en we vinden een bloedverlies dat er niets mee te maken heeft: implantatie bloeden. Het is echter gebruikelijk om de een met de ander te verwarren er zijn verschillen tussen hen waarmee je het kunt onderscheiden.

Zoals u weet, is de menstruatie het resultaat van een onbevruchte eicel en verschijnt deze ongeveer elke 28 dagen. Het betekent dat u niet zwanger bent, precies het tegenovergestelde van implantatiebloedingen. In dit geval is er een bloedverlies dat optreedt wanneer, wanneer het embryo in de baarmoeder wordt geïmplanteerd, sommige baarmoedervaten worden gebroken.

Ongetwijfeld ervaart elke vrouw zwangerschap anders en komt implantatiebloeding niet bij alle gelegenheden voor. Het is echter iets dat ongeveer 29% van de vrouwen overkomt. Het kan tot verwarring leiden, dus als je denkt dat het jou is overkomen, kalmeer dan! Laten we het uitleggen waarom het gebeurt en welke functies heeft het.

Implantatie of menstruatiebloeding: hoe te differentiëren

Zoals we u hebben verteld, zijn er enkele verschillen tussen de regel en implantatiebloedingen waardoor je elkaar kunt onderscheiden. In tegenstelling tot de menstruatie, die meestal een felrode kleur en overvloedig is, heeft implantatiebloeding een licht of donkerbruine kleur en heeft meestal een veel kleinere hoeveelheid. Als je overvloedige regels hebt, helpen deze twee kenmerken je om de ene van de andere te onderscheiden.

Bovendien verschijnt implantatiebloeding ongeveer 6 of 10 dagen na implantatie en de duur is veel beperkter, van enkele uren tot twee dagen, terwijl de periode een gemiddelde duur van 5-6 dagen heeft.

Niet weten of dit het begin van de zwangerschap is of een andere periode kan stress en zenuwen veroorzaken, maar je moet proberen te kalmeren en naar je lichaam te luisteren. Het is fundamenteel. U moet ook observeren of er andere zwangerschapssymptomen zijn, zoals misselijkheid, veel meer slaap dan normaal of grotere borsten. Als je niet zeker weet of je het bent, is het het beste om na 10 dagen na de ovulatie een zwangerschapstest te doen om uit twijfel te raken.

En wat gebeurt er als je zwanger bent? Maak je geen zorgen! Implantatiebloeding is volkomen normaal, hoewel het alleen voorkomt bij 1 op de 4 vrouwen. Dit betekent dat uw lichaam zich voorbereidt om de komende maanden een baby te bevatten. Je moet echter voorzichtig zijn, want als deze bloeding gepaard gaat met een andere reeks symptomen zoals ernstige buikpijn, krampen, duizeligheid of braken, kan dit een teken zijn dat er iets helemaal niet goed gaat. In dat geval is het essentieel dat u zo snel mogelijk naar uw gynaecoloog gaat.

Implantatiebloeding of -regel: leer ze te onderscheiden

Zoals u ziet, moet u rekening houden vier fundamentele details als het gaat om differentiëren Tussen menstruatie en implantatiebloeding:

+ Op het moment dat het verschijnt: het is mogelijk dat je menstruatie vooruit is, maar ben je meestal erg punctueel? Ben je meer dan eens gevorderd? Met die antwoorden kunnen we beginnen waar het antwoord naartoe gaat.

+ Hoe is het bloeden? De regel verschijnt meestal licht, ga dan op de centrale dagen in overvloed en verdwijn dan geleidelijk weer. Implantatiebloedingen volgen dit patroon niet.

+ verschijning: Implantatiebloeding is meestal een andere kleur dan de regel, we krijgen geen rood bloed te zien, maar het is veel lichter, meer discontinu en schaars.

+ Hoe lang duurt het? Samen met de andere eerdere kenmerken is de duur van dit bloeden essentieel. Van 1 tot 3 dagen zouden we geconfronteerd worden met implantatiebloedingen.

Als hierna blijkt dat u zwanger bent, is het goed dat u dat aan uw arts vertelt u leed aan implantatiebloedingen Om hierover geïnformeerd te worden.

En jij? Heb je ooit twijfels gehad over of uw bloeding was implantatie of menstruatie? Vond u dit artikel nuttig? Vertel ons je ervaring in de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *