Wat betekent de bruine vaginale afscheiding

Betekenis van bruine vaginale afscheiding

Wanneer je de bruine stroom hebt, is het een bruine of donkerbruine stroom die niets te maken heeft met de menstruatie. Uw naam in gynaecologie Het wordt “spotten” genoemd. Soms is de bruine stroom bloedverlies (geoxideerd) en treden ze meestal op tussen de menstruaties, vlak voor het verlagen van de menstruatie of wanneer je zwanger bent (in dit geval zouden we het hebben over bloeding van de implantatie en meestal is de kleur meestal iets roze ).

De oorzaken van “spotten” kunnen zeer gevarieerd zijn, maar deze bloedverliezen, hoewel meestal niet belangrijk, mogen niet over het hoofd worden gezien, vooral als ze meestal repetitief zijn of als ze gepaard gaan met pijn in de buik of het vaginale gebied. maar, Wat betekent de bruine stroom?

Oorzaken en betekenis van koffiestroom

Oorzaken en betekenis van de bruine stroom

Hieronder vindt u enkele oorzaken die ervoor kunnen zorgen dat vaginale afscheiding bruin wordt:

Stress. Stress zorgt ervoor dat je cortisol in je lichaam hebt en cortisol zal de hormonen die de regel reguleren en beheersen, uit balans brengen, iets waardoor je kunt bloeden tussen bruine regels.

Eet problemen. Eetproblemen en zelfs sommige gerelateerde ziekten (zoals anorexia of boulimia) zullen er ook voor zorgen dat de regel wordt vervormd, om deze reden kunt u atypische regels hebben en zelfs het ontbreken van een regel. Dit kan kleine bloedingen veroorzaken in de vorm van een bruine stroom.

Cysten in de eierstokken of polycystische eierstokken. Ze kunnen een reden zijn om de bruine stroom tussen regels te hebben. Het is beter om een ​​arts te raadplegen om de relevante tests uit te voeren en problemen uit te sluiten of, als er een is, de meest geschikte behandeling te zoeken.

Vouw van de baarmoederhals. Het heeft meestal een aangeboren karakter en kan ook een bruine stroom, veel slijm in de stroom en zelfs bloedverlies na geslachtsgemeenschap veroorzaken.

infecties. Het is ook mogelijk dat de bruine kleur in uw stroom te wijten is aan een soort infectie.

Wat de reden ook is, wat belangrijk is, is dat als u iets ongewoons opmerkt in uw vaginale afscheiding, u onmiddellijk een oplossing moet vinden door zo snel mogelijk naar uw gynaecoloog te gaan en vooral grote problemen uit te sluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *