Zilverkleur volgens psychologie: betekenissen en emotionele voordelen

Betekenissen van zilveren kleur (kleurenpsychologie)

de kleurenpsychologie Het toont ons de symbolische associaties van elke kleur en de effecten die ze kunnen veroorzaken in onze emotionele toestand. De kleuren kunnen ons helpen of schaden, ons te concentreren, te ontspannen, ons gelukkig te voelen zonder reden. Maar we kunnen verder gaan en in elke kleur vele anderen vinden voordelen. Bij deze gelegenheid hebben we ontdekt de meerdere betekenissen van zilveren kleur en hoe het u van dag tot dag kan helpen. Attent!

Wat betekent de kleur zilver

Zilver is een kleur geassocieerd met metaal, met zilver. Zijn eerste connotaties komen naar ons toe in de vorm van rijkdom, geld of succesmaar ook van kou, hebzucht of arrogantie. Het is een kleur die heel dicht bij grijs ligt, hoewel het die heldere glans van edele metalen heeft. We kunnen de meest positieve betekenissen van de kleur zilver behouden, maar we mogen de minpunten niet vergeten, omdat ze allemaal veel intensiteit hebben.

De zilveren kleur kan zijn de kleur van wijsheid, ook de van ouderdom en dat is niet noodzakelijk negatief, van ervaring, van elegantie, van professionaliteit en van plechtigheid. Maar vooral de kleur zilver is gerelateerd aan de maan. Het is daarom een ​​nachtkleur die dankzij de krachtige helderheid in het donker overleeft. De zilveren draden van de maan of de zee ’s nachts kunnen schijnen waardoor de concurrentie naar dezelfde zon gaat.

We worden geconfronteerd met een krachtige kleur, zilver, die is ondergedompeld in nieuwe technologieën en die ons, misschien te snel, naar een wereld brengt die voortdurend verandert. Zilveren kleur het is de kleur van duizeligheid maar tegelijkertijd geeft het je de gemoedsrust dat je alle kracht kent die erin zit.

  • Je bent misschien ook geïnteresseerd: “Betekenissen van groen volgens de psychologie: zo beïnvloedt het je leven”

Symboliek en voordelen van zilveren kleur

Positieve betekenissen van zilveren kleur

Meer dan een kleur, we associëren het zilver met het metaal zelf, dus het is moeilijk voor ons om erover na te denken wanneer ons wordt gevraagd wat onze favoriete kleur is. We leven echter met de kleur zilver en in meer of mindere mate kiezen we er zelfs voor.

We kiezen het bijvoorbeeld voor sieraden omdat het zo is een kleur die elegantie en stijl suggereert Zonder opzichtig te zijn. Het staat voor discreet succes, zelfvertrouwen en onafhankelijkheid, zonder meegesleept te worden door wat ze zullen zeggen. Het zilver symboliseert kracht, snelheid en ook nieuwe technologieën. En is synoniem voor efficiëntie en professionaliteit. Denk aan die zilverkleurige apparaten en je zult zien waar we het over hebben.

Het heeft niet alleen een duidelijk functioneel en technisch aspect, maar het vertegenwoordigt ook wijsheid en de intelligentie. Verzamel al deze aspecten van de grijze kleur, maar een beetje meer versierd door de onvermijdelijke relatie met het nobele metaal.

De zilveren kleur schijnt, toch? Daarom heeft het ook emotioneel positieve betekenissen. De binnenverlichting wordt wakker met de zilveren kleur, creativiteit, geheugen, innovatie en productiviteit. En vooral, dat karakter van zekerheid dat helpt om emotioneel evenwicht te vinden.

En dit is niet alles omdat, bovendien, de zilveren kleur is gerelateerd aan magie. De magie van de maan, die zilver is, evenals zijn reflecties, maar ook de magie van de nacht. Die magische combinatie van maan en nacht wordt gekenmerkt door de zilveren kleur en vormt een van de meest geschikte shows voor liefde, seksualiteit, kunst of meditatie.

Positieve en negatieve betekenissen van zilveren kleur

Negatieve betekenissen van zilveren kleur

Hoe kan het ook anders, de zilveren kleur heeft ook negatieve betekenissen. Onder de connotaties die het impliceert, valt die op afstand en kou, alsof de zilveren kleur geen ziel of hart had.

Hebzucht en verraad ze worden soms ook in verband gebracht met de kleur zilver, misschien vanwege dat bijbelverhaal over Judas die Jezus verraadde en in ruil daarvoor zilveren munten ontving. En dat vergeten we niet rekenmachineteken geassocieerd met zilveren kleur en dat doet ons denken aan donkere doelen en perverse machinaties.

De zilveren kleur kan er niet vanaf komen zijn secundaire uiterlijk. Hoewel het discreet succes vertegenwoordigt, is het waar dat de winnaar altijd goud is. De zilveren medaille gaat naar de tweede, die ongetwijfeld geweldig werk of een grote prestatie heeft geleverd, maar dat is er niet in geslaagd de beste te zijn.

Curiosa over de kleur zilver

Curiosa van de zilveren kleur

er meer dan 20 verschillende tinten zilverJe hebt vast gemerkt dat sommigen van jullie meer aandacht krijgen dan anderen. Maar misschien hadden we bij de oorsprong moeten beginnen.

Weet je wat? Argentinië is afgeleid van de oude naam van zilver? Vandaar de Río de la Plata. In het Latijn betekende het woord argentum ook zilver of zilver, in een bijvoeglijk naamwoord dat ons heeft bereikt, ook al gebruiken we het nauwelijks. Debatteer het is iets zilvers, hetzelfde als het chemische symbool van zilverwat is ag.

Er zijn magische of bovennatuurlijke wezens die alleen kunnen worden gedood met zilveren messen of zelfs met zilveren kogels. en de alchemisten gebruikten het om ziekten te behandelen dat artsen niet konden genezen. Is dat zilver krachtig en daarom elektriciteit en warmte worden erdoorheen geleid en het is ook degene die het licht het beste reflecteert.

  • Gerelateerd artikel: “Betekenis (positief en negatief) van de witte kleur volgens de psychologie”

Hoe de zilveren kleur je kan helpen in je leven

Op deze manier kan de zilveren kleur je helpen

Maar je vraagt ​​je zeker af hoe de zilveren kleur je kan helpen in je leven.

+ Trek een zilveren jurk aan je zult je empowered, fantastisch, sensueel en vastberaden voelen. Je zult alle ogen grijpen, maar het zullen blikken van bewondering zijn, niet van afgunst zoals het gebeurt met de gouden kleur. Als je op een avond op sociaal en sentimenteel niveau wilt slagen, probeer het dan zilveren kleding.

+ de zilveren kleur accessoires in uw dag tot dag ze zullen je helpen je persoonlijkheid te markeren, om jezelf te zijn en je authentiek te voelen. Deze kleur is de kleur van onafhankelijkheid, dus snij jezelf niet elke dag in het dragen van sieraden of accessoires van deze kleur.

+ Het is niet zo moeilijk als het lijkt om de kleur zilver in je huis te plaatsen. Het is waar dat het niet gebruikelijk is om sommige muren van deze kleur te schilderen, omdat het een surrealistische of futuristische omgeving behoorlijk ongemakkelijk zou geven. Maar je kunt gebruik zilveren kleur in decoratie om unieke elementen en stijl aan uw favoriete hoek te geven.

+ De zilveren kleur zorgt ervoor dat je je krachtig voelt, onthoud. Onthoud dat het de kleur van de maan en magie is, dus neem het op in uw huis met discrete aanrakingen maar vastberaden om meer in jezelf te geloven.

+ Als uw probleem is dat u in het verleden verankerd leeft, komt hier de zilveren kleur om u te helpen met uw vleugje moderniteit. Zoveel als u van de traditionele of zelfs rustieke decoratieve stijl houdt, de zilveren apparaten zij zullen dat contrast maken dat u nodig hebt en ze zullen je helpen de sprong te maken van het verleden naar het heden. En altijd op zoek naar de toekomst.

omdat de toekomst is zilverdat is duidelijk. De jouwe en die van iedereen. De toekomst ligt in het niet bang zijn voor verandering, in het voortdurend innoveren en vernieuwen in cycli zoals de maan dat doet. Door je niet te laten meeslepen door het verdriet van het verstrijken van de tijd en het grijze haar van je oude dag te veranderen in waardevolle zilveren draden van ervaring. Door zich aan te passen aan de omstandigheden, door in de technologieauto te stappen. De toekomst, hoe oud je ook bent, is ongetwijfeld zilver.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *