Maagpijn en diarree: oorzaken en behandeling

Diarree maagpijn

Een van de aandoeningen die verband houden met de maag en het spijsverteringsstelsel in het algemeen, heeft te maken met een abnormaal proces dat bekend staat als diarree en dat als belangrijkste symptoom het feit heeft dat er een verandering is in de verwijdering van ontlasting in termen van het volume, het vloeibaarheid en zelfs de frequentie ervan. Afhankelijk van de ernst van de aandoening, kan deze pathologie binnen slechts enkele dagen verdwijnen of, integendeel, de duur ervan kan zich in de loop van de tijd uitstrekken. Een van de belangrijkste gevolgen van het lijden aan deze anomalie ligt in uitdroging en verzwakking van ons lichaam

Maagpijn gepaard met diarree

1 Een van de meest voorkomende factoren die het produceert diarree is de oproep epidemische virale gastro-enteritis, bestaande uit een infectie die de neiging heeft spontaan te verdwijnen na slechts enkele dagen nadat de eerste symptomen zich begonnen te manifesteren. Ook voedselvergiftiging kan onze maag beïnvloeden, zodat dit soort pathologie optreedt.

2 Andere oorzaken die dat kunnen diarree veroorzaken Ze ondergaan de inname van bepaalde medicijnen zoals antibiotica, medicijnen tegen kanker of laxeermiddelen bestaande uit magnesium, of het lijden van bepaalde medische aandoeningen zoals coeliakie, een malabsorptiesyndroom, lactose-intolerantie of een inflammatoire darmaandoening.

4 Een andere van de belangrijkste oorzaken bij het genereren van een maagafwijking, zoals diarree, kan voorkomen in de toestand van het zogenaamde prikkelbare darmsyndroom. Deze pathologie produceert spijsverteringscontracties Vaak veroorzaakt in reactie op het voedsel dat we eten. Vanwege deze abnormale beweging van de darmen kan een verandering in de evacuatie van ontlasting worden veroorzaakt in het spijsverteringsstelsel.

Hoe diarree en buikpijn te voorkomen

Er zijn er meerdere drugs Ze kunnen de symptomen verlichten van maagklachten veroorzaakt door diarree. Of het nu wordt voorgeschreven of niet door de behandelend arts, we kunnen antidiarrheals verwerven, zoals loparemide die helpen overmatige activiteit in de darmen te verminderen, naast krampstillers die pijn in de buik helpen verlichten. Er is ook een alternatieve methode op basis van natuurlijke remedies, in welk geval fytotherapie en probiotisch voedsel op het toneel verschijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *