De betekenis van Azteekse tatoeages

Azteekse tatoeages 

Azteekse tatoeages zijn een van de meest nieuwsgierig en met meer mogelijke interpretaties.Zijn ontwerpen komen uit een zeer oude beschaving en sommige zijn in de loop der jaren geëvolueerd en zelfs verloren gegaan. De meeste van hen verwijzen naar de voormalige krijger van het grondgebied dat tegenwoordig Mexico is.

Azteekse tatoeages en hun betekenis

de Azteekse tatoeages ze komen uit een cultuur aanwezig in Midden-Amerika gedurende tweehonderd jaar, tussen 1325 en 1521, toen ze werden gekoloniseerd door het Spaanse rijk. Zoveel jaren geschiedenis gaan een lange weg en daarom kunnen we in deze cultuur allerlei symbolen en betekenissen vinden. In het bijzonder verwijzen ze naar hun vroegere krijger. Ze worden meestal overwogen Beschermingssymbolen en om het kwaad af te weren van zijn drager.

1 Azteekse krijger-tatoeages

Azteekse krijger-tatoeages zijn meestal vrij intimiderend. Het centrale element is meestal een masker of een wapen met typische ornamenten voor deze iconografie, zoals casetones en geometrische vormen. Dit soort tatoeages ze vertegenwoordigen kracht, moed en de vervulling van plicht, maar het zijn ook tatoeages van bescherming tegen de mogelijke schade die op het slagveld kan worden geleden, dat wil zeggen in het leven.

De hoofdtooien van de krijgers Ze zouden ook in deze categorie vallen. Ze zijn meestal gemaakt met veren, dus het kunnen de meest kleurrijke tatoeages zijn. Bovendien wordt dankzij deze elementen ook de betekenis van veren opgenomen, dat wil zeggen de vrijheid die altijd aan vogels wordt toegeschreven.

2 Azteekse armbanden met motief

Een andere van de meest voorkomende tatoeages geïnspireerd door de Azteekse cultuur zijn die van armbanden. Dankzij de gravures van de architecturale structuren kunnen we hieruit ontwerpen maken om armbanden en enkelbanden te maken herinner ons aan de Azteken. Deze tatoeages kunnen worden opgevat als louter ornamenten om het lichaam te verfraaien of een specifieke betekenis toe te wijzen aan uw eigen smaak en voorkeuren. Dat wil zeggen dat u zelf de betekenis kunt toekennen dat u iets of iemand wilt onthouden of zich beter bij u wilt voelen.

3 Azteekse kalender tattoo

Ook bekend als steen van de zon, dit is een van de meest populaire Azteken-tatoeages. Het is een gegraveerde stenen schijf die de bewegingen van planeten en sterren in cycli van maanden van 20 dagen, jaren van 18 maanden en eeuwen van 52 jaar.

Deze tatoeage kan het verstrijken van de tijd en de vergankelijkheid van het leven vertegenwoordigen, maar ook de duurzaamheid van de grote werken, van het belang voor alle eeuwigheid. Immers, tijd is cyclisch, de seizoenen volgen elkaar op, de dagen gaan voorbij, maar er blijven altijd dingen over.

4 Quetzalcoatl in de vorm van een tatoeage

Quetzalcoatl of gevleugelde slang. Het vertegenwoordigt een van de belangrijkste goden van de Meso-Amerikaanse cultuur. Het is geïnspireerd op een vogelsoort die aanwezig is in Midden-Amerika, de quetzal van prachtige tinten groen en rood en een staart van lange veren. Deze tatoeage vertegenwoordigt welvaart en vruchtbaarheid. Als een tatoeage kan deze in meerdere vormen verschijnen, maar de meest voorkomende is een draak of slang met veren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *