De betekenis van tatoeages: mandala’s en hun interpretatie

Betekenis van dromen met mandala'sWat het betekent om een ​​mandala te tatoeëren. Instagram

Het is iets bekend dat verf mandala’s ontspannen en dat is zelfs bijna therapeutisch. Maar niet alleen ze schilderen is goed, zelfs als we er alleen naar kijken, kunnen we een diepe ontspanning vinden als tegelijkertijd mentale sereniteit werkt. En wat is een betere manier om rust te vinden dan een mandala op je huid te zien tatoeëren? Je houdt misschien van tatoeages van pijlen, veren, dieren … maar een mandala zal altijd iets heel speciaals zijn.

Betekenis van mandala-tatoeages

De Sanskriet-betekenis van de mandala is cirkel. De cirkel is een symbool van perfectie, van eeuwigheid, eenheid en integriteit. Gezien deze betekenissen is het helemaal niet vreemd dat mandala’s zulke belangrijke symbolen zijn in alle culturen.

Het ontwerp van een mandala-tatoeage is een cirkel die zijn gebruikt voor religieuze en culturele ceremonies. Ze worden vaak gebruikt in meditatieruimtes, gebedsruimtes en kerken als een symbool van spirituele kalmte en eeuwige liefde. Mandala’s kunnen worden gebruikt als tattoo-ontwerpen om een ​​spirituele houding uit te drukken en in balans te leven. Maar de betekenis kan sterk variëren, afhankelijk van wat de mandala’s of ervaringen die je je hele leven hebt meegemaakt persoonlijk op je overbrengen, hoewel het vooral je persoonlijkheid zal tonen.

De Mandala-cirkelwerken zijn een boeddhistisch en hindoeïstisch deel, en ze drukken zichzelf vaak uit in de vorm van kunst in het zand, waarin de monniken het geverfde zand gebruikten om decoratieve mandala’s te maken. Nu kunnen deze kleurrijke mandala’s op de huid overgaan in de vorm van een tatoeage met een vrolijk, spiritueel en kostbaar ontwerp. Vanwege hun geometrische aard zien deze tatoeages er veel beter uit in een vlak deel van het lichaam zoals de rug of borst. De mandala’s kunnen een zeer eenvoudig of volledig geavanceerd ontwerp hebben, het hangt af van het ontwerp dat u in uw lichaam wilt hebben dat u voor het een of het ander kiest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *