Tragisch liefdesverhaal: Romeo en Julia

Tragisch liefdesverhaal: Romeo en Julia

Ze zeggen dat eeuwige liefde meestal niet eindigt op een bruiloft, dat er nooit een “… en ze hebben patrijzen gegeten” voor ware liefdesverhalen, omdat liefde een tragische component heeft waaraan we niet kunnen ontsnappen. We weten niet of dit waar is, hoewel we hopen dat het niet zo is, omdat we niet graag zouden willen leven tragisch liefdesverhaal, zoals dat van Romeo and Juliet van William Shakespeare.

Het tragische liefdesverhaal van Romeo en Julia

In het veertiende-eeuwse Italië werden rivaliteit tussen buren opgelost door berechting, maar ook duels ter dood. En deze rivaliteit tot de dood is degene die geconfronteerd werd met twee van de meest prominente families in de stad Verona: de Montesco en de capuletten. Het was ook de tijd van gearrangeerde huwelijken en dus werd de dochter van de Capulets, Juliet gedwongen te trouwen met een bepaald Parijs op wie ze helemaal niet verliefd was.

Omdat het lot sporen houdt van verhalen die heel anders zijn dan gezinsplannen. Daarvoor Julieta hij werd verliefd op precies de verkeerde man, door Romeo Montesco, die van zijn liefde een tragisch liefdesverhaal maakte met tragische tinten. Het lot wilde ook dat Julia’s liefde werd beantwoord door Romeo, die vastbesloten was om de oppositie van hun respectieve families te negeren en met Juliet te trouwen.

Het was een prachtig liefdesverhaal dat van Romeo en Julia, met alle intensiteit, verlangen en passie van verboden liefdes. Met romantische liefdesverklaringen, met geheime boodschappen van liefde, met verborgen ontmoetingen en met de medeplichtigheid gedeeld door de geheimen van liefde. Romeo en Julia hadden de felle oppositie van hun families, maar zij hadden een bondgenoot voor hun liefdesverhaal.

De monnik Fray Lorenzo wedt op de liefde van deze geheime geliefden en helpt Juliet te ontsnappen aan haar gearrangeerde huwelijk. Daarom biedt het een elixer dat haar een tijdje in coma zal laten, lang genoeg voor haar hele familie om te denken dat ze dood is en kan Ontsnap met je geliefde. Romeo weet niets van dat elixer, hoewel Fray Lorenzo Juliet verzekert dat hij een bericht naar Montesco zal sturen om het plan uit te leggen

Het romantische en tragische liefdesverhaal van Romeo en Julia

Die boodschap is echter nooit naar Romeo gekomen. Ja, maar het nieuws kwam dat Juliet was overleden. Het is dan wanneer hij naar de crypte gaat waar het lichaam van zijn liefde wordt gevonden en, gelovend als iedereen, dat hij dood was, hij nam een ​​gif Om haar te vergezellen in de dood. Zo stierf Romeo aan Julia’s voeten. En Juliet toen ze wakker werd en Romeo dood aan haar voeten zag, wist ze dat ze eindelijk voor altijd samen een dolk in haar hart zouden steken.

Als je van liefdesverhalen houdt, hebben we in Diario Femenino nog veel meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *