Menstruatiecalculator: hoe de menstruatiecyclus en de duur ervan te berekenen

Hoe uw menstruatiecyclus en de duur ervan te berekenen

De menstruatiecyclus is de tijd tussen de eerste dag van de menstruatie bij een vrouw tot de dag vóór de volgende bloeding. Niet alle vrouwen duren hetzelfde, het is tussen de 21 en 40 dagen, waarbij 28 de gemiddelde duur is. Bereken de gemiddelde tijd dat je cyclus duurt, is heel eenvoudig, je hebt alleen een nodig kalender.

Bereken de duur van je menstruatiecyclus

Noteer de eerste dag dat je menstruatie eraan komt, die overeenkomt met jouw eerste dag van de cyclus.

Noteer de volgende dag dat je menstruatie weer komt, dat wil zeggen, je volgende cyclusstart. De dagen die zijn verstreken komen overeen met de duur van je menstruatiecyclus.

Herhaal dezelfde bewerking enkele maanden en bereken vervolgens de gemiddelde. Op deze manier krijgt u een exactere duur dan wanneer u slechts op één maand vertrouwt.

Ovulatie kalender

In een regelmatige cyclus van 28 dagen treedt ovulatie op dag 14 van hetzelfde kunnen zijn tussen 10 en 16. Om te weten wanneer het in ons lichaam voorkomt, moeten we 14 aftrekken (het aantal dagen dat de luteale fase) naar het totaal van onze cyclus. Dat wil zeggen, als onze menstruatiecyclus bijvoorbeeld 26 dagen duurt, zouden we die 14 met nog 12 aftrekken, de dag waarop de eisprong zal plaatsvinden. Dit wetende verhoogt de kans op succes Als we zwanger willen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *