De geheime betekenissen van catrine-tatoeages

catrina tattoo

Je hebt ze toch zeker meer dan eens gezien. La Catrina, ook bekend als Santa Muerte, het wordt steeds gunstiger en, hoewel het de Dood vertegenwoordigt, is het niet hetzelfde idee van de dood dat buiten Mexico bestaat. Als je een tatoeage wilt die een van deze skeletvrouwen vertegenwoordigt, ontdek dan wat ze betekenen.

De 7 betekenissen van het dragen van een La Catrina-tatoeage

De catrinas vertegenwoordigen de dood of liever Santa Muerte. Het is ook bekend als ‘La Calavera Garbancera’ en een tatoeage die hen vertegenwoordigt, kan verschillende dingen betekenen.

1 betuigt

De oorsprong van de catrines heeft een claimende kant. Aan het begin van de 20e eeuw begonnen Mexicaanse boeren te klagen over de situatie van ellende die ze leefden door protestteksten in verschillende kranten te publiceren en vergezeld van illustraties van skeletten gekleed als High society-personages die ‘catrin’ werden genoemd. Diego Rivera, de partner van Frida Kahlo, was degene die hen Catrinas noemde. Dus een tatoeage van een catrina kan dit meer wraakzuchtige en sociale protestaspect vertegenwoordigen.

2 Santa Muerte

Met het verstrijken van de tijd en vanwege zijn skeletvorm is de Catrina een representatief symbool van de geworden Day of the Dead, de Mexicaanse feestdag dat wordt gevierd op Allerheiligen. Voor Mexicanen is deze dag niet triest, maar een viering waarin voorouders worden geëerd met een feest dat bol staat van eten, kleuren en muziek.

Santa Muerte is geen negatief of slecht karakter, integendeel. Veel mensen vragen om allerlei wensen en het is wanneer ze elkaar ontmoeten dat ze besluiten een Catrina te tatoeëren als dank.

3 Herinnering aan een geliefde

Als een van de symbolen van de Dag van de Doden, gebruiken veel mensen het als een symbool om hun geliefden te herinneren en te eren, maar zonder het deel van verdriet en drama dat meestal wordt geassocieerd met dit soort tatoeages als het gaat om een ​​ander soort Weergave als een portret of een naam.

4 Halloween

Sinds een paar jaar is Catrina geworden Een van de meest typische Halloween-kostuums. Dus als je geniet van dit feest en het jaar doorbrengt met de wens dat het zou komen om je Catrina-kostuum aan te trekken, is het misschien geen slecht idee om er een tatoeage van te maken.

5 Mexico symbool

Het beeld van de Catrina is de laatste tijd erg populair geworden, zozeer zelfs dat het een van de onbetwiste symbolen van het land is geworden. Als je overweegt een tatoeage te krijgen die de goede herinnering oproept dat land je op een reis heeft achtergelaten of je bent daar geboren en je bent erg trots, dan is deze tatoeage misschien degene waar je naar op zoek was.

6 Vrouwelijkheid en kracht

Zoals elke tatoeage die een krachtige vrouw vertegenwoordigt, is Catrina een symbool van vrouwelijkheid en kracht. Je skeletgezicht kan een beetje eng zijn, maar het is echt niet slecht. Kan zijn een metafoor die schijn bedriegt en dat vrouwen niet moeten worden beoordeeld op hun uiterlijk.

7 Uitdaging tot de dood

Andere mensen beschouwen deze tatoeage als een uitdaging tot de dood, om nergens bang voor te zijn de grootste uitdagingen van het leven aangaan … La Catrina vertegenwoordigt de dood maar een vriendelijke en zelfs mooie dood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *