Gaatjes in de vagina: oorzaken en oplossingen

Gaatjes in de vagina en de oorzaken ervan

Ongemak in de vagina, zoals lekke banden, jeuk, zweren of vlekken, kunnen symptomen zijn van het hebben van een ziekte. Onder de meest voorkomende seksueel overdraagbare aandoeningen vinden we vaginale schimmels, meer specifiek de herpes simplex-virus

Waarom heb ik lekke banden in mijn vagina?

Zeker, als het te wijten is aan een besmetting, is het geproduceerd door het te hebben gehandhaafd risicovolle seks. Of om vloeistoffen te delen met iemand die besmet is. Daarom is het erg belangrijk om de juiste methoden te gebruiken om besmetting te voorkomen. Dit type herpes heeft verschillende soorten die verschillende infecties veroorzaken. Koortsblaasjes en genitale herpes zijn de meest voorkomende. Vrouwen die door deze laatste zijn besmet, lijden jeuk en sterke lekke banden in de vagina.

Een andere mogelijke oorzaak van een lekke band in de vagina is het hebben van de zogenaamde schaamluis Het is gehuisvest in gebieden met vaginahaar. De symptomen zijn vergelijkbaar met die van herpes simplex, jeuk en lekke banden in de vagina, maar we zullen ze gemakkelijker verwijderen, met specifieke crèmes of shampoos. 

Gaatjes in de vagina tijdens de zwangerschap

In het geval van zwangere vrouwen die besmet zijn geraakt terwijl ze zwanger waren, moeten ze hun arts raadplegen omdat dit gevaarlijk kan zijn omdat De foetus kan door het virus zijn geïnfecteerd.

Is er een remedie voor lekke banden in de vagina?

Zodra we besmet zijn door het herpes simplex-virus er is geen definitieve remedie, dus het zal de gynaecoloog zijn die de meest geschikte behandeling voor elk geval voorschrijft. Er zijn talloze medicijnen die ons kunnen helpen omgaan met deze ongemakkelijke symptomen.

Zodra de behandeling is voltooid en onze prikkelingen en puncties zijn verdwenen, moeten we beseffen dat we nog steeds drager zijn van het virus, hoewel de uitbraak is gecontroleerd. 

Er zijn staten die beslissend kunnen zijn boost een herpesuitbraak waarvan wij dragers zijn. Slecht dieet, stress, depressieve toestanden, gebrek aan lichaamsbeweging of zelfs de stof van ons ondergoed. Maar omdat elke situatie op een andere manier wordt beïnvloed, verdient het de voorkeur kennis te nemen van de staten die een uitbraak kunnen veroorzaken, zodat we deze in de toekomst kunnen voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *