Witte vlekken op de nagels: betekenis en behandeling

Behandeling voor witte vlekken op nagels

de witte stippen In de nagels heeft het een medische benaming die leuconiquia is. Ze ontstaan ​​als gevolg van kleine breuken in de nagelmatrix en treden op door lichte slagen op de nagels die we vaak niet eens opmerken. Ze kunnen ook vertrekken omdat ze breekbaar worden en dit gebeurt door frequent contact met water, het gebruik van agressieve producten zoals wasmiddelen of het gebruik van nagels alsof ze een hulpmiddel zijn.

Na deze uitleg kunnen we dat zeker vergeten valse mythe waarbij de witte vlekken van de nagels verband hielden met een tekort aan calcium. Hoewel we moeten weten dat het essentieel is voor de nagels om een ​​te dragen uitgebalanceerde voeding omdat dit probleem van witte stippen mogelijk te wijten is aan een slecht dieet. Mensen met boulimia, anorexia of bloedarmoede hebben meestal witte vlekken op de nagels.

Hoe witte vlekken op nagels te behandelen

Opnemen in het voeden Elementen die zink, ijzer, calcium, vitamine B6 en vitamine A bevatten. Een uitgebalanceerd dieet helpt de witte vlekken op de nagels te verminderen en ook hun uiterlijk te voorkomen.

Neem je leven mee meer kalm. Stress, angst en overmatig werk kunnen witte vlekken op de nagels veroorzaken vanwege de hoge eisen aan het lichaam wanneer iets ons zorgen baart of we onder druk werken.

gebruik geschikte instrumenten voor het reinigen van handen zoals scharen, vijlen en nagelknipper. Deze moeten altijd schoon en in perfecte staat zijn. Het is ook noodzakelijk om te onthouden dat wanneer u naar een schoonheidscentrum gaat, u ervoor zorgt dat de producten die ze gebruiken in dezelfde omstandigheden verkeren en gesteriliseerd zijn.

Bescherm de handen met handschoenen wanneer we wat gaan gebruiken agressief product schoonmaken of bij het uitvoeren van andere taken waarbij toxische producten worden gebruikt.

Evita bijten de nagels Deze slechte gewoonte veroorzaakt veel problemen in de handen en nagels zoals whiteheads. Door ze te bijten verzwakken we onze nagels en veroorzaken ze schade die kan worden gerepareerd als we stoppen met het uitoefenen van die druk op ons en eindigen met die manie van ze definitief te bijten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *