De symboliek van Azteekse armband-tatoeages

Azteekse armband tattoo-ideeën

Azteekse tatoeages kunnen Ze verschijnen op veel verschillende manieren. Ze zijn zo divers en met zoveel betekenis dat ze veel meer opleveren dan je denkt. Een van de mooiste manieren om ze te dragen is in de vorm van een armband. Ontdek welke soorten u kunt vinden en waar elke kleur voor staat.

Soorten Azteekse armband-tatoeages

Armbanden zijn een soort tatoeage die veel voorkomt bij zowel mannen als vrouwen. In veel gevallen worden ze in de bovenarm gemaakt en bereiken ze bijna de schouder, hoewel ze soms ook in de schouder kunnen worden gedragen onderarm of direct over de pols, als een klassieke armband. Binnen de categorie armband kunnen we ook opnemen de tatoeages die op het been en de enkel worden gedragen.

Het zijn eigenlijk enkelbanden, maar de motieven kunnen erg op elkaar lijken. Dus alle tatoeages waar we het hieronder over hebben, kunnen op beide armen en benen worden gedragen en op de gewenste hoogte; zowel dijen als biceps zijn het waard. We stellen enkele ontwerpen voor die u kunt aanpassen aan uw wensen.

Wil je een Azteekse tattoo-armband maken?

1 Azteekse zonnen

Het is een bewerkte cirkelvormige steen die werd gebruikt als een kalender en wordt gepresenteerd in de vorm van een zon. Als je het in de vorm van een armband wilt dragen, is het normaal om te plaatsen de zon in het midden en omring de rest van de arm met decoratieve elementen die typerend zijn voor de Azteken. Zon-tatoeages vertegenwoordigen vruchtbaarheid, leven, licht, positivisme, kracht … het is een tatoeage die veel betekenissen kan hebben, maar altijd geassocieerd wordt met positief en goed.

2 Architecturale elementen

Zoals u weet, zijn de meeste archeologische overblijfselen gevonden die overeenkomen met het Azteekse tijdperk vol versieringen die in de steen zijn uitgehouwen. De Azteken vulden hun tempels en paleizen met ornamenten. Over het algemeen vallen allerlei geometrische figuren op. In dit geval is de betekenis niet duidelijk, maar u kunt het gewoon zo nemen Een sieraad voor je huid. Iets dat je verfraait. Het onthouden van de symbolen en vormen die in Aztekenkunst worden gebruikt, zal van zijn karakter worden afgedrukt, zodat het concepten zoals strijd, mysterie, grote offers, diepe overtuigingen oproept …

Wat is je favoriete Azteekse tatoeage?

3 Quetzalcóatl

Hij is de belangrijkste god van de Azteken, dus zijn imago is meestal erg aanwezig in de iconografie van deze cultuur. Het is de god van voorspoed en vruchtbaarheid, dus het is ideaal voor eer de kinderen of een nieuw gezin. De Quetzalcoátl is geïnspireerd door een prachtige vogel afkomstig uit Midden-Amerika. Het is groen en rood en heeft een zeer lange staart van veren, vandaar dat het soms ‘gevleugelde slang’ wordt genoemd. Dit, vertaald in een armband, verschijnt meestal als dit ‘gevleugelde slang’ opgerold in de arm of enkel van de drager. Er kunnen echter andere herinterpretaties zijn waarin twee of meer unieke Quetzalcoatles verschijnen.

4 Azteekse krijger hoofden

Een andere manier om een ​​op Azteken geïnspireerde armband te maken, is door lid te worden van een van de typische symbolen van deze cultuur: de woeste gerrero’s. In dit geval is wat wordt gedaan verenigen verschillende krijgerskoppen vormen een armband of enkelbrace rond armen of benen. Strijders vertegenwoordigen kracht, moed, macht … Soms kunnen schedels ook verschijnen die strijders vertegenwoordigen die hun leven verloren door te vechten. In dat geval spreekt de tatoeage over het offer om te krijgen wat je echt wilt in het leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *