Grote lippen: ontdek je vrouwelijke anatomie

Labia majora

We willen de kennis van onze anatomie en de speciale vrouwelijke kenmerken ervan verdiepen omdat het ons kan helpen onze gezondheid te verbeteren, niet alleen op seksueel gebied, maar in het algemeen, het verbeteren van de kwaliteit van leven.

Omdat de sluier die dat deel van het vrouwelijke voortplantingssysteem bedekt, omringd door eeuwen van taboes en vooroordelen, nog niet volledig is ontdekt. Daarom zijn we bereid alles te weten over sommige delen van ons lichaam die verborgen zijn, zoals de vagina en ook aan de buitenkant,de vulva

De labia majora ontdekken

De labia majora maken deel uit van de voortplantingssysteem vrouwelijk en bevinden zich in de vulva, dat wil zeggen aan de buitenkant van de vagina. Vanwege de speciale locatie zijn de grote schaamlippen betrokken bij zowel seksuele relaties als reproductie, omdat ze een van de meest gevoelige gebieden van ons lichaam zijn.

Ze worden ouder genoemd door ze te onderscheiden van schaamlippen minora, tegen wat ze op de een of andere manier beschermen. De grote schaamlippen hebben een ovale vorm en strekken zich uit van de clitoris tot het perineum en hun grootte is afhankelijk van elke vrouw. In sommige gevallen zijn de grote schaamlippen zeer prominent aanwezig, terwijl ze in andere gevallen zo klein kunnen zijn dat ze de kleine schaamlippen blootleggen.

Hoewel de labia majora deel uitmaken van de huid zelf, is de textuur enigszins ruw en bedekt met schaamhaar dat ons meest intieme gebied tegen infecties beschermt. Dat is de reden waarom veel gynaecologen niet aanbevelen volledige ontharing van de schaamstreek.

Interventies op de grote schaamlippen

Dat de labia majora zich in zo’n intiem en delicaat deel van ons lichaam bevinden, vormt geen belemmering om bepaalde esthetische ingrepen uit te voeren. Naast de ontharing Totaal met inbegrip van het haar op de grote schaamlippen, besluiten veel vrouwen om ze te decoreren met een piercing, die naast pijnlijk, volkomen af ​​te raden lijkt vanwege het risico op infecties.

In de afgelopen tijd, en in overeenstemming met de democratisering van cosmetische chirurgie, is het ook in de mode geworden om het uiterlijk van de labia majora door chirurgie te verbeteren om de grootte of zelfs injecties van hyaluronzuur om het te verhogen Hoewel er geen gebrek is aan wie aan deze intieme chirurgie een niet-esthetische functie toeschrijft, maar aan gezondheid, omdat grote lippen die te groot of te klein zijn, ongemak en oncomfortabel wrijven van ondergoed kunnen veroorzaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *