Wat is menstruatie en soorten regels

Wat is menstruatie en soorten regels

De meeste vrouwen lijden van maand tot maand aan het ongemak van de menstruatie, maar weten we precies wat er in ons lichaam gebeurt? voor, tijdens en na de menstruatie? Wij vertellen het u.

Wat is menstruatie?

de menstruatie, ook bekend als periode, bestaat uit het losmaken en verdrijven van het endometrium uit het lichaam van de vrouw. Elke maand bereidt het vrouwelijk lichaam zich voor om te worden bevrucht en, als dit niet gebeurt, glijdt de binnenste laag van de baarmoeder weg en wordt deze in de vorm van bloed door de vagina uitgeworpen. Deze bloeding heeft een geschatte duur van 3 tot 5 dagen onder normale omstandigheden, maar het kan variëren afhankelijk van meerdere factoren, zoals stress, ziekte, dieet … De gemiddelde leeftijd van de eerste menstruatie, ook wel genoemdmenarche, het is meestal 12 jaar, dat is wanneer het lichaam klaar is om te worden verwekt.

Heeft u nog vragen over uw menstruatie en hoe het werkt? Wil je de weten regeltypen wat bestaat er Vandaag onthullen we in Diario Femenino alles wat u moet weten over de periode.

Fasen van de menstruatiecyclus

Fasen van de menstruatiecyclus

Menstruatie is onderdeel van een lang proces dat bekend staat als de menstruatiecyclus. De menstruatiecyclus wordt gedefinieerd als de tijd die verstrijkt tussen de eerste dag van de menstruatie van een vrouw tot slechts de dag vóór de volgende periode. je hebt van ongeveer 28 dagen, hoewel het kan variëren, afhankelijk van elke. Sommige vrouwen ervaren lange menstruatiecycli (tot 40 dagen), terwijl anderen kortere cycli hebben (ongeveer 21 dagen).

Tijdens de menstruatiecyclus is een reeks vrouwelijke hormonen waaronder oestrogeen en progesteron opvallen verantwoordelijk voor het genereren van veranderingen in het lichaam (voornamelijk in de baarmoeder en eierstokken) met als doel bereid de vrouw voor op een mogelijke zwangerschap. Dit hele proces is verdeeld in verschillende fasen of fasen:

+ Menstruatie: Bevat ongeveer van dag 1 tot dag 5 van de menstruatiecyclus. Dit is de fase waarin bloeden treedt op. De afname van oestrogeen en progesteron betekent dat, in het geval dat er geen bevruchting heeft plaatsgevonden, het endometrium dat de binnenkant van de baarmoeder bedekt, wordt losgemaakt.

+ Folliculaire fase: Deze fase wordt ook wel pre-zwangerschap genoemd. Het omvat van dag 1 tot dag 13 van de menstruatiecyclus. Gedurende deze dagen een nieuw ei begint te rijpen en de wanden van de baarmoeder beginnen zich te coaten met endometriumweefsel.

+ Ovulatoire fase: Ovulatie treedt ongeveer rond dag 14 op in die cycli die regelmatig zijn. In deze fase eindigt de eicel rijpend, wordt vrijgegeven door de eierstok en getransporteerd naar de baarmoeder door de eileiders. De eicel overleeft tot 24 uur in de baarmoeder, dus tijdens deze periode kan het worden bevrucht door een sperma. Het gaat over de meest vruchtbare fase van vrouwen.

+ Luteale fase: als er geen bevruchting plaatsvindt, rond dag 15 of 16 van de cyclus, het ei valt uiteen tot ze bij de volgende menstruatie worden uitgezet.

Op welk moment in de menstruatiecyclus kan zwangerschap optreden?

Nu je de fasen van je menstruatiecyclus kent, kun je berekenen wat je vruchtbare dagen zijn. Dit zal je toestaan een zwangerschap plannen of voorkom het voor het geval je geen kinderen wilt. Het wordt vruchtbare dagen genoemd op de dag van de ovulatie, drie dagen voordat het optreedt en drie dagen later.

Om precies te weten wanneer ga je ovuleren, moet u uw cyclus minimaal zes maanden bijhouden en noteren op welke dagen uw menstruatie begint en hoeveel tijd er verstrijkt tussen de ene cyclus en de andere. U kunt de volgende stappen volgen:

+ Kijk wat het is geweest je langste menstruatiecyclus en schrijf op papier hoeveel dagen je hebt gehad. Trek 18 dagen af ​​van dat aantal en noteer het resultaat.

+ Kijk wat het is geweest je kortste menstruatiecyclus en schrijf hoeveel dagen je hebt gehad. Trek 11 dagen af ​​van dat aantal en noteer het resultaat.

+ Deze twee resultaten geven u de strook dagen waarop je vruchtbaarder bent.

Symptomen die optreden vóór, tijdens en na de periode

Symptomen vóór, tijdens en na de menstruatie

Opgemerkt moet worden dat de meeste van de symptomen van de menstruatiecyclus Ze komen voor en tijdens de menstruatie voor. Tijdens de menstruatie is het meest kenmerkende symptoom ongetwijfeld vaginaal bloedverlies. Vrouwen ervaren echter ook andere ongemakken, zoals hieronder beschreven:

+ Gevoeligheid e zwelling van de borsten.

+ Eierstokpijn en buikkrampen.

+ Nierpijn.

+ Hoofdpijn.

+ Uiterlijk van acne.

+ Plotselinge stemmingswisselingen.

+ Moeheid en zwakte.

+ Maagdarmstelselaandoeningen zoals misselijkheid, gas, diarree en constipatie.

Veel vrouwen lijden ook aan het gehate en gevreesde premenstrueel syndroom. In deze gevallen is de emotionele en fysieke symptomen Ze verschijnen enkele dagen voordat de menstruatie afneemt. Om deze ongemakken te bestrijden, is het raadzaam om een ​​evenwichtig en gezond dieet te volgen, twee liter water per dag te drinken, zout te vermijden, het niveau van stress en angst te verminderen en, indien nodig, een pijnstiller te nemen.

Eerste en laatste menstruatie

Zoals we al hebben vermeld, staat de eerste menstruatie bekend als menarche en verschijnt deze tijdens de puberteit, ongeveer 12 en 14 jaar oud. In sommige gevallen is het echter vergevorderd of vertraagd en ervaren sommige meisjes hun eerste menstruatie op 10 en zelfs 16 jaar.

Tijdens het eerste jaar van de periode is de menstruatie zeer waarschijnlijk onregelmatig, omdat het lichaam zich nog steeds aanpast aan de hormonale veranderingen die op de eierstokken en het endometrium werken.

Er moet ook worden opgemerkt dat de menstruatie niet bij alle vrouwen hetzelfde is. In feite kan dezelfde vrouw hebben wijzigingen in uw regel gedurende zijn reproductieve leven.

De regel verschijnt als algemene regel niet meer ongeveer 45 en 55 jaar oud. Dit proces staat bekend als menopauze. Om over de menopauze te kunnen praten, moet een vrouw minstens een heel jaar zonder menstruatie zijn geweest.

Als de totale afwezigheid van menstruatie vóór de leeftijd van 40 optreedt, zouden we het hebben over een vroege menopauze.

Onregelmatige menstruatie

Onregelmatige menstruatie, waarom gebeurt het?

De menstruatiecyclus komt niet altijd regelmatig voor bij vrouwen. soms onregelmatigheden worden gegenereerd die ervoor zorgen dat de regel wordt uitgesteld of een maand lang niet wordt uitgeschakeld. Dit is een reden tot bezorgdheid voor veel meisjes, vooral voor degenen die geloven dat ze niet ongesteld zijn omdat ze zwanger zijn en geen baby willen.

de meest voorkomende oorzaken van onregelmatige menstruatie Ze zijn als volgt:

+ Eetstoornissen zoals anorexia en boulimia.

+ Plotselinge ups en downs van gewicht.

+ Stress, angst of emotionele problemen.

+ Hormonale veranderingen.

+ do overmatig sporten.

+ Borstvoeding.

Kleuren van vaginale bloedingen tijdens de periode, wat betekent elk van hen?

de vaginale bloedingskleur Het kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de specifieke dag van de menstruatiecyclus waarin de vrouw is. Meestal begint de periode met een kleine stroom bruine kleuren en naarmate het volume van de bloedingen toeneemt, wordt het een intense rode toon. Tijdens de laatste dagen van je menstruatie keert het bloed terug naar een donkerdere tint en neemt het volume af totdat het volledig verdwijnt.

Vervolgens zullen we kort de betekenis van elke kleur van menstruatiebloeding toelichten:

+ Zacht rood: deze toon treedt meestal op wanneer de vrouw de anticonceptiepil neemt, hoewel het ook een teken van hormonale stoornis kan zijn.

+ Oranjerood: Deze kleur tijdens de menstruatie kan erop duiden dat we aan een soort infectie lijden. In dit geval zal het bloed ook een sterke en onaangename geur hebben.

+ Diep rood: Het is de normale kleur van de menstruatie op de meest voorkomende bloedingsdagen.

+ Donkerrood bruin trekken: Dit type bloeding staat bekend als ‘oud bloed’ en verschijnt meestal tijdens de laatste dagen van je menstruatie.

+ Bruin of zwart: een donkerbruine of zwarte kleur bij vaginale bloedingen kan ook overeenkomen met het oude bloed van de laatste menstruatie of wijzen op een gezondheidsprobleem. Als u ziet dat dit type stroom meerdere dagen wordt verlengd, is het raadzaam om naar uw gynaecoloog te gaan, omdat dit te wijten kan zijn aan een endometriose, een spontane abortus of een soort beningno-tumor.

Duur van de menstruatie en hoeveelheid

Menstruatie: duur en hoeveelheid

Zoals we al hebben opgemerkt, variëren de duur van de regel en de hoeveelheid bloedingen die worden uitgezet sterk van vrouw tot vrouw. Sommige vrouwen hebben Perioden van 4 dagen met beperkte bloedingenterwijl anderen ervaren regels van maximaal 7 dagen met hevig bloeden.

De enige manier om te weten of je menstruatie is normaal Of als het daarentegen alarmerende tekenen vertoont, let het op enkele signalen zoals die hieronder:

+ Menstruatiebloeding heeft een duur langer dan 8 dagen.

+ de bloeden is zo overvloedig Je moet je kompres, tampon of menstruatiecup elke vier uur vervangen.

+ Je menstruatiecyclus duurt minder dan 20 dagen.

+ Je hebt intermenstruele bloeding (Metrorragie).

Was dit artikel over menstruatie nuttig? Laat uw opmerkingen achter! 

Menstruatieproblemen Menstruatieproblemen Borstpijn, migraine, acne, stemmingswisselingen en vochtretentie zijn vijf veel voorkomende problemen die deel uitmaken van het premenstrueel syndroom van vrouwen

Menstruatiepijn oefeningen Menstruatiepijn oefeningen. Er is geen magische remedie die de pijn wegneemt die we voelen tijdens de menstruatie, maar er zijn tips die ons kunnen helpen om ze te verlichten. Bekijk deze 5 oefeningen die mogelijk de oplossing zijn.

Hygiëne en menstruatie Hygiëne en menstruatie. De farmaceutische industrie heeft verschillende producten ontwikkeld om een ​​goede genitale hygiëne te waarborgen.

Seksueel verlangen en menstruatiecyclus Seksueel verlangen en menstruatiecyclus. Er zijn mensen die denken dat de menstruatiecyclus van een vrouw rechtstreeks van invloed is op haar seksuele verlangen, maar het is noodzakelijk om de realiteit te kennen om het lichaam van een vrouw beter te begrijpen.

Menstruatie ongemak Menstruatie ongemak. Wanneer een vrouw ongesteld is, heeft ze meestal voldoende pijn, en een van hen is baarmoederpijn. Maar om niet zo’n slechte tijd te hebben, is het noodzakelijk om te weten waarom het pijn doet.

Nekpijn in de liniaal Nekpijn in de periode. Je nieren, eierstokken en zelfs je maag kunnen pijn doen tijdens je menstruatie, maar je nek kan ook pijn doen.

Menstruatieangst Angst bij menstruatie. Er zijn veel vrouwen die angst voelen wanneer ze ongesteld zijn en een paar dagen voordat deze ondergaat. Maar het is noodzakelijk om te weten dat het iets tijdelijks is om kalm te zijn en naar de beste oplossingen te zoeken.

Progesteron en menstruatie Progesteron en menstruatie. Progesteron is een zeer belangrijk hormoon voor vrouwen en voor hun vruchtbaarheid. Als je niet weet wat het precies is, blijf dan lezen.

Menstruatiepijn verminderen Menstruatiepijn verminderen. Regelmatige pijn kan behoorlijk vervelend zijn voor vrouwen die er last van hebben, dus het is altijd een goed idee om een ​​aantal remedies te kennen om de menstruatiepijn gemakkelijk te verminderen.

Vaginale afscheiding en menstruatie Vaginale afscheiding en menstruatie. Vaginale afscheiding is niet hetzelfde tijdens de menstruatiecyclus en het is noodzakelijk om je veranderingen te kennen om te weten dat alles goed gaat.

Viskeuze menstruatie Viskeuze menstruatie Sommige vrouwen hebben een viskeuze menstruatie, maar het is noodzakelijk om te weten waarom het kan voorkomen en of het normaal is of niet.

Emotionele verandering en heerschappij Emotionele verandering en heerschappij. De regel gaat meestal gepaard met symptomen en pijnen, maar bovendien treden problemen ook op psychologisch niveau op, wilt u er enkele van weten?

Menstruatie na een jaar Menstruatie na een jaar. De regel kan een jaar of zo verdwijnen, maar het gaat erom dat je weet hoe de menstruatie zal zijn als je terugkomt en wanneer alles weer in je lichaam is genormaliseerd!

Gewichtstoename en liniaal Gewichtstoename en liniaal. Wanneer het tijdstip van de komst van de menstruatie nadert, gebeurt het meestal dat het gewicht van de vrouw toeneemt. Ontdek waarom je groter wordt wanneer je met de punt bent.

Menstruatiepijn tips Menstruatiepijn tips. Er zijn veel vrouwen die, wanneer ze hun menstruatie verlagen, een heel slechte tijd hebben omdat ze grote menstruatiepijn hebben, maar wat te doen als dit gebeurt? Mis de volgende tips niet.

Vergelijk menstruatiepijn Vergelijk menstruatiepijn. Als wij vrouwen de regel hebben, kunnen we deze vergelijken met verschillende pijnen, zodat we een schatting kunnen krijgen van hoe we ons voelen en dat anderen onze pijn kunnen begrijpen.

Vaginale pijn en menstruatie Vaginale pijn en menstruatie. Wanneer een vrouw ongesteld is, kan ze veel pijn voelen, en ook vaginale pijn. Daarom is het ook belangrijk om enkele tips te kennen om vaginale pijn in de periode te verlichten en ongemak tijdens de menstruatie te verminderen.

Regel en zwangerschap Liniaal en zwangerschap. Er zijn vrouwen die denken dat als ze de menstruatie hebben, ze niet zwanger kunnen worden, alsof het een voorbehoedsmiddel is, wil je weten of dit het geval is of niet?

Menstruatiecyclus en de regel Menstruatiecyclus en de regel. De regel is niet hetzelfde tijdens de verschillende levensfasen, dus hoe verandert de menstruatiecyclus?

schaarse menstruatie schaarse menstruatie. Er zijn vrouwen die weinig bloed hebben tijdens de menstruatie en niet weten of het normaal is, vooral als ze hun vrienden horen zeggen dat ze tijdens de periode regelmatig voldoende menstruatie hebben. Maar wat betekent het om een ​​lage menstruatie te hebben? Is het iets waar u zich zorgen over moet maken?

Onregelmatige menstruatie Onregelmatige menstruatie Er zijn vrouwen die gewend zijn aan een onregelmatige regel, maar moet je je zorgen maken over onregelmatige regels?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *