Betekenis (positief en negatief) van de witte kleur volgens de psychologie

Kleurpsychologie: betekenis van witte kleur

de kleurenpsychologie Het richt zich op het zoeken naar de symboliek van elke kleur en hoe deze ons kunnen helpen onze emoties beter te beheren. Kleuren doen er meer toe dan we denken en chromotherapie wist dat al. Dus in Diario Femenino willen we het weten de betekenis van wit en van de rest van kleuren. Meld je je aan om het uit onze hand te ontdekken? Als je eenmaal weet, kun je ze gebruiken om je veel beter te voelen!

Wat symboliseert de kleur wit

Witte kleur symboliseert vrede, zuiverheid, netheid, onschuld en overgave. In tegenstelling tot zwart is wit de positiviteit tegen negativiteit. En er is veel gezegd over de afwezigheid van kleur in wit, maar de waarheid is dat het een kleur als zodanig is en ook ongeveer 67 verschillende tinten heeft.

Wit en stralend gaat de bruid, wit is geesten, wit en hygiënisch zijn enkele medische centra en ziekenhuizen, wit is de vlag van overgave, wit is melk die het eerste voedsel van de mens is, wit is goddelijkheid en wit is de Fleur de lis vertegenwoordigt de adel.

We hebben het over onze westerse en moderne cultuur. omdat in oosterse culturenbijvoorbeeld wit is de kleur van rouw en droefheid. Een kleur geassocieerd met kou en existentiële of emotionele leegte. Alsof er niets in de kleur wit was. Maar er is toch?

Dit is waar de witte kleur voor staat

Positieve betekenissen van witte kleur

In feite zijn er veel positieve betekenissen impliciet in de kleur wit, te beginnen met die symboliek van vrede, kalmte en rust. En het volgen van de zuiverheid. Zuiverheid, wat schoon is, wat geneest, wat niet corrupt of bevlekt is. Wit is ook kleur van waarheid, eerlijkheid en oprechtheid.

Zelfs als wit als een afwezigheid van kleur wordt beschouwd, is de betekenis positief in de zin van naaktheid. Een kleur die je naar binnen brengt of van mensen in de buurt, met wie je een open hart hebt, zonder kunst, zonder maskers, met niets dat die puurheid en authenticiteit bederft.

Er ontbreken geen welsprekende betekenissen zoals perfectie of grootheidvandaar dat de vorsten en de edelste huizen wit in hun kleding gebruikten tijdens de grote gebeurtenissen als kroningen. Het juiste het exacte ding wordt in het wit weergegeven. En het is ook een zeer vrouwelijke kleur.

Negatieve betekenissen van witte kleur

Logisch gezien en met het concept van yin yang, heeft alles positief zijn negatieve kant en vice versa. En dat gebeurt met de kleur wit. Helaas en in tegenstelling tot wat we zouden willen, heeft deze kleur ook een aantal negatieve betekenissen die je in gedachten moet houden. Zoals bijvoorbeeld zwakte. Denk aan de kwetsbaarheid van die witte kleren die kunnen worden beschadigd door een simpele druppel sap, bijvoorbeeld.

Onder de negatieve betekenissen van de witte kleur afgeleid van zijn conceptie als afwezigheid van kleur, kunnen we erop wijzen de leegte. Er is niets in het wit, er is geen kleur, wat ons leidt tot ongevoeligheid of koelheid. Mensen die proberen hun emoties goed verborgen te houden, zijn blanke mensen in negatieve zin.

  • U bent misschien geïnteresseerd: “Ontdek de betekenis van kleuren in uw dromen”

Hoe wit je kan helpen in je leven

Dit is hoe wit je leven kan beïnvloeden

Maar we kunnen niet ontkennen dat wit een veelzijdige kleur is die vele combinaties toelaat en die je aan een van de andere kenmerken kan doen denken: de flexibiliteit. Hoe kan witte kleur je helpen in je leven? Zeer attent op deze gebouwen:

+ Die flexibiliteit en die mogelijkheid om probleemloos te combineren met andere kleuren spreekt van een geweldige adaptief vermogen. Op deze manier worden obstakels gemakkelijker overwonnen, zonder bang te zijn voor andere hulpmiddelen die perfect bij het doel passen.

+ Dit is toegevoegd de rust en kalmte die de witte kleur biedt. Samen met blauw is het de kleur van een kalm en emotioneel evenwicht. En we weten al dat u in alle rust betere en gemakkelijkere oplossingen voor elk probleem kunt vinden.

+ Jezelf bijvoorbeeld omringen met wit in je huis, geeft je een serene evolutie zonder plotselinge veranderingen. Stel je voor dat je huis wit geschilderd is. Verveel je je van deze kleur? Nou, je moet gewoon een paar aanrakingen van een andere kleur toevoegen zonder alles te transformeren. Dus je voegt dingen toe aan je leven, altijd toevoegen, nooit aftrekken en geen radicale veranderingen.

+ De witte kleur dient om te ontspannen. Die ademhalingsoefeningen die je oefent om angst, ontspanningstechnieken, mindfulness of zelfs yoga te bestrijden, kun je het beste uitvoeren in een witte en ongerepte omgeving.

+ Over netheid gesproken. De interne reiniging, de introspectieoefening om te elimineren wat je nog over hebt, wat je pijn doet en waar je je goed bij voelt, is een witte reiniging. Wit zoals die lakens waarin je slaapt alsof je een echte baby bent.

+ Wat als je moet begin helemaal opnieuw? Wit is je kleur, want het is de kleur van het begin, van het begin, ook de kleur van de opstanding. Deze volledige en authentieke kleur Het zal je helpen een nieuwe levenscyclus onder ogen te zien Met alle kracht die je nodig hebt.

  • Gerelateerd artikel: “Rode kleur volgens psychologie: betekenis, symboliek en curiosa”

De witte kleur en zijn symboliek

+ Mode wordt ook beïnvloed door de symboliek van kleur en in het geval van wit wordt het gebruikt om over te brengen een elegante eenvoud, maar ook om het vertrouwen van andere mensen te bevorderen, om eerlijkheid over te brengen.

+ Wit geeft transparantie aan, zo is het een zeer belangrijke kleur in sommige banen. En ook veiligheid, efficiëntie en bescherming, vandaar dat sommige beroepen een witte jas dragen.

+ Als je je rustig wilt voelen, met al je zaken op orde, weg van emotionele conflicten, denk leeg. Als je slapeloosheid hebt en niet kunt slapen, denk dan aan wit, in die zeer witte wolken van katoen om te ontspannen. Als u op zoek bent naar authenticiteit, denk dan blanco. En als u wilt dat er een pad open blijft voor verandering, denk dan ook leeg.

Zoals u ziet, is wit een zeer positieve kleur met veel mogelijkheden. Het kan niet opschieten met een andere kleur en past zich aan wat mogelijk komt. Dus zonder twijfel het is handig voor u om de witte vlag te nemen om die periode van welzijn te vinden.

En jij, hou je van wit? Wat is je favoriete kleur? Als je erg geïnteresseerd bent in dit onderwerp, kom dan langs bij onze categorie ‘zelfhulp’ en ontdek de betekenis van de rest van kleuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *