Hoe vaak komt de regel? Beheers je menstruatie en zijn variaties

Hoe vaak de regel naar beneden gaat

De menstruatiecyclus van een gewone vrouw is 28 dagen, maar bij een paar vrouwen is het precies vervuld en wordt het als normaal beschouwd om te schommelen tussen 21 en 40 dagen. U hoeft zich geen zorgen te maken als de regel niet elke maand op dezelfde dag komt, want er zijn er veel variabelen Ze kunnen deze verandering aanbrengen zonder dat dit betekent dat we een probleem hebben.

Om onszelf te kunnen berekenen wanneer de menstruatie naar ons toe komt, is het handig om elke maand op te schrijven in een kalender Op de eerste dag van de bloeding, door dit enkele maanden te doen, kunnen we het gemiddelde berekenen en beter weten welke dag van de maand onze cyclus begint.

Oorzaken waarom de komst van de menstruatie kan variëren

+ syndroom polycystische eierstok. Stoornis waarbij vrouwen lijden aan een verandering in hun geslachtshormonen veroorzaakt door overtollige mannelijke hormonen. Normaal veroorzaakt het onregelmatige menstruatiecycli, zoalsamenorroe (gebrek aan menstruatie), oligomenorroe (cycli langer dan 35 dagen), polymenorroe (cycli minder dan 24 dagen) of hypermenorroe (zeer overvloedige regels).

spanning, angst of veranderingen in levensgewoonten.

+ Slechte voeding. Net zoals het volgen van een goed dieet helpt onze cyclus te reguleren, kan het tegenovergestelde gebeuren als we niet goed eten.

+ vastbesloten ziekten. Endocriene problemen zoals de schildklier spelen een zeer belangrijke rol in hormonale niveaus en beïnvloeden dus onze menstruatie.

De menstruatiecyclus bestaat uit vier fasen: menstruatie, folliculaire fase, ovulatiefase en luteale fase. Dat de menstruatie eerder aankomt dan verwacht is gerelateerd aan wat wordt genoemd slechte luteale fase, waar de productie van progesteron niet genoeg is. Ook, dat de komst van de regel wordt vertraagd, heeft in veel gevallen te maken met een defecte ovulatie, dit is te wijten aan een toename van de productie van oestrogenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *