Kan ik ongesteld worden terwijl ik zwanger ben?

Kan ik ongesteld worden terwijl ik zwanger ben?

Kan ik ongesteld worden terwijl ik zwanger ben?Als je zwanger bent en een beetje bloedt, is het zeer waarschijnlijk dat je jezelf deze vraag stelt. De waarheid is dat je kunt bloeden terwijl je zwanger bent, maar in geen geval kun je in deze omstandigheden menstrueren. Biologisch is het onmogelijk, omdat het ei bevrucht is.

Het is heel gebruikelijk voor zwangere vrouwen bloeden in de eerste weken van uw zwangerschap. Waarom gebeurt dit? De redenen hiervoor zijn verschillende en in dit artikel zullen we ze aan u uitleggen. Zeer attent!

Menstruatie en zwangerschap

Het bloeden dat kan ontstaan ​​in de eerste weken van onze zwangerschap heeft niets te maken met menstruatie. Om te menstrueren, moet een vrouw een ei hebben losgelaten dat niet is bevrucht door een sperma. Dit betekent dat het is absoluut onmogelijk om zwanger te zijn en door te gaan met menstrueren omdat het ei al bevrucht is.

Er zijn nogal wat verschillen tussen menstruatiebloeding en bloeding die optreedt aan het begin van de zwangerschap. Om te beginnen, dit bloeden hebben wewanneer we zijnzwangere vrouwen het is veel donkerder, bijna bruin. Aan de andere kant is minder overvloedig dan we meestal hebben tijdens onze menstruatie. En bovendien duurt dit bloeden veel minder dan het bloeden van de menstruatie.

Bijna 30% van de vrouwen heeft dit probleem, wees niet bang. Over het algemeen zijn dit kleine, kleine bloedingen die geen gevaar vormen voor de baby of de moeder, maar het is altijd beter om te waarschuwen en neem contact op met onze arts om te controleren of er geen afwijking is en de zwangerschap normaal verloopt.

Is het normaal om tijdens de zwangerschap te bloeden? Meest voorkomende oorzaken

Zoals we al hebben vermeld, is menstruatie tijdens de zwangerschap niet mogelijk, maar veel vrouwen ervaren vaginale bloedingen tijdens deze fase, vooral in de eerste maanden. Dit type bloeding wordt genoemd bladverliezende bloeding en verschijnt als gevolg van gedeeltelijke loslating van de bekleding van de baarmoeder tijdens de eerste drie of vier maanden van de zwangerschap.

De hormonale onbalans die in dit stadium wordt gegenereerd, veroorzaakt bloedverlies veroorzaakt door drie fundamentele redenen:

+ Embryo-implantatie: Tijdens de eerste weken van de zwangerschap is het heel gebruikelijk dat bekende implantatiebloedingen optreden. Over het algemeen vindt dit bloeden plaats voordat de regel wordt uitgesteld (in feite wordt het er vaak mee verward) en gebeurt het vanwege de breuk van de bloedvaten die optreedt zodat de verbinding van vaten tussen de moeder en de baby Dit zal later leiden tot de toekomstige placenta. Implantatiebloedingen worden gekenmerkt door bruin of roze en zijn veel minder overvloedig dan de regel.

+ Veranderingen in de baarmoederhals: Het vrouwelijke voortplantingssysteem bereidt zich voor op het tijdstip van aflevering, waardoor er een grotere hoeveelheid bloed naar de baarmoederhals stroomt die een kleine bloeding kan veroorzaken.

+ Organisch geheugen: we kunnen regelmatig vlekken gezien de automatische voortzetting van de functies van ons voortplantingssysteem tijdens demenstruatiecyclus.

Andere oorzaken van bloedverlies tijdens de zwangerschap

Oorzaken van bloedverlies tijdens de zwangerschap

Met al het bovenstaande is duidelijk geworden dat kleine bloedverliezen meestal worden gegenereerd door de normale fysiologische ontwikkeling van de zwangerschap. Er zijn echter momenten waarop sommige complicaties kunnen leiden tot ernstig en gevaarlijk bloeden. In deze gevallen moet u zeer alert zijn op de tekenen en onmiddellijk naar de gynaecoloog gaan. Dit kunnen enkele oorzaken zijn:

+ Problemen in de placenta: bloeden tijdens de zwangerschap kan te wijten zijn aan voortijdige loslating van de placenta of placenta previa (treedt op wanneer deze in het onderste deel van de baarmoeder groeit en de gehele opening van de baarmoederhals of een deel ervan bedekt).

+ Buitenbaarmoederlijke zwangerschap: treedt op wanneer het embryo buiten de baarmoeder wordt geïmplanteerd, bijvoorbeeld in de eileiders. Een bloeding tijdens de zwangerschap kan u waarschuwen voor de aanwezigheid van een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Als het op tijd wordt ingenomen, is een medicijn voldoende om de zwangerschap te stoppen, maar een operatie is noodzakelijk.

+ Molaire zwangerschap: De kieszwangerschap bestaat uit een misvorming van het placentaweefsel die kan leiden tot genitale bloedingen.

+ Intra-uteriene kneuzingen: zijn halvemaanvormige structuren ontstaan ​​door het verschijnen van kleine plassen bloed tussen het chorionweefsel en de oppervlakkige lagen van het endometrium. Wanneer deze blauwe plekken optreden, wordt zwangerschap als een hoog risico beschouwd. 

de niet-menstruele bloeding treedt meestal op in de eerste weken van de zwangerschap, als het nogmaals wordt herhaaldhet bloeden, veel overvloediger, moeten we onmiddellijk naar de dokter gaan, omdat we mogelijk een miskraam hebben.

De meest voorkomende twijfels over zwangerschap en menstruatie

Kan ik ongesteld worden terwijl ik zwanger ben?

+ Kan ik zwanger zijn, zelfs als mijn menstruatie is gekomen?

Als je zwanger bent, zal je menstruatie niet komen, maar het is heel gebruikelijk om vaginale bloedingen te hebben (vooral tijdens de eerste twaalf weken van de zwangerschap) die kunnen worden verward met menstruatie. U kunt onderscheid deze bloeding van de periode door zijn kleur en overvloed. Het kan een donkerbruine of zeer lichtbruine kleur hebben, bijna roze. Bovendien is het niet zo overvloedig als menstruatiebloedingen en duurt het minder dagen dan de laatste.

Ongeveer 30% van de zwangere vrouwen heeft een soort bloeding tijdens de eerste weken van de zwangerschap. Dit kan te wijten zijn aan implantatie van het bevruchte ei, infectie, cervicale irritatie, buitenbaarmoederlijke zwangerschap of de dreiging van spontane abortus.

+ Wanneer keert mijn menstruatie terug na mijn zwangerschap?

Na de zwangerschap en de bevalling herwint het lichaam van de vrouw geleidelijk haar toestand en natuurlijke functies. Als u na de bevalling heeft besloten uw baby te voeden via kunstmatige borstvoeding, zal de regel waarschijnlijk weer verschijnen vanaf de zevende week na levering. Als u daarentegen uw kind borstvoeding gaat geven, menstruatie kan nog een paar weken worden uitgesteld. Vergeet niet dat, zelfs als u niet ongesteld bent, u even vruchtbaar bent, dus het is het beste om een ​​anticonceptiemethode te gebruiken als u een nieuwe zwangerschap wilt voorkomen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *