Pijn aan de linkerkant van de maag: waarom het komt

Maagpijn aan de linkerkant

de buikpijn aan de linkerkant Het wordt meestal beschreven als een anomalie die zich ontwikkelt in de vorm van verbranding en ongemak, zowel saai als scherp. De meest voorkomende is dat deze voorwaarde wordt gepresenteerd als een symptoom van een ernstiger pathologie, dus we moeten rekening houden met alle pijnlijke manifestaties die parallel in ons lichaam kunnen voorkomen. De oorzaak van het optreden van deze disfunctie hoeft niet uniek te zijn, maar het kan te wijten zijn aan verschillende factoren, zoals voedsel, spanning of de lichamelijke oefening

Oorzaken van het verschijnen van buikpijn aan de linkerkant

Als algemene regel geldt dat de intolerantie voor elke maaltijd dat we meestal gedurende de dag hebben gedaan, produceert meestal pijn aan de linkerkant van de maag, omdat de meeste symptomatologie vanuit de dikke darm begint. Als we een proces ondergaan dat verband houdt met een ulceratieve ziekte het is mogelijk dat de ongemakken zich manifesteren in de linkerkant van de buik Als we klaar zijn met eten. Natuurlijk zal deze materialisatie van pijn altijd afhangen van het specifieke gebied waar de infectie is gegenereerd.

De wortel van pijn aan de linkerkant van de maag Het kan ook worden gevonden in meer ernstige en complexe ziekten om te behandelen. Dit is het geval van pancreatitis, een ziekte die, afgezien van geestelijk ongemak, gepaard kan gaan met symptomen zoals misselijkheid, braken en koorts. De progressie van pijn begint meestal vanaf het bovenste deel van de buik naar de zijkanten, dus het is niet vreemd dat het in sommige gevallen vooral de linkerkant.

Aan de andere kant, de obstructies In de dikke darm of dunne darm – aandoeningen die de juiste stroom van voedsel en vloeistoffen voorkomen – kunnen intermitterende pijn aan de linkerkant van de maag veroorzaken, evenals infecties van het gebied zoals diveritculitis, aandoening waarbij er een ontsteking is van kleine zakjes in het darmkanaal. De veiligste en meest relevante, gegeven sommige van deze gevallen, resulteert in de raadpleging van onze vertrouwde arts om een ​​nauwkeurige diagnose te stellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *